El pròxim cap de setmana, la plaça de Mallorca acollirà la Fira de la Ciència i la Tecnologia, que comptarà amb una zona d’exposició i amb una zona demostracions en viu. A la presentació han estat presents Antònia Sabater, regidora de Fires i Dijous Bo; Biel Frontera, regidor de Noves Tecnologies; Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnat; i Pep Nicolau, president de l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca. Aquest esdeveniment té a la part científica la novetat respecte a l’any anterior. “Amb aquesta fira es fa una passa més per aconseguir coses innovadores que potenciïn les Fires d’Inca”, ha expressat Sabater.

pres_firatecnociencia01

Amb poc més de 20 carpes aquest espai comptarà amb zones on empreses mostraran els seus darrers productes, que fan un ús intensiu de les noves tecnologies: vehicles elèctrics, xarxes de telecomunicacions, domòtica, electrònica de consum, desenvolupament d’aplicacions web i mòbils, etc. També hi haurà estands a on es podrà gaudir d’experiments de ciència relacionats amb la química, la física, la biologia, la geologia, la bioquímica, les matemàtiques… “Volem que sigui un lloc que desperti la curiositat de la gent i on tothom, sigui quina sigui la seva edat, hi pugui participar”, ha comentat Frontera. L’objectiu és fer una promoció de totes les disciplines des d’un punt de vista pràctic. Un exemple són els tallers de robòtica per a nins i nines de 6 a 10 anys.

Quant a l’àmbit científic, hi haurà vuit estands de la Universitat de les Illes Balears, un de l’Institut de Física Interdisciplinar i Sistemes Complexos (IFISC UIB-CSIC), un del projecte MEDCLIC (El Mediterrani a un clic, Obra Social “la Caixa” i ICTS SOCIB) i un de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX. “Veim molt positiva aquesta fira, i des de la UIB estam molt interessats en el fet que es conegui la nostra tasca i demostrar l’alt nivell de la nostra Universitat”, ha afirmat Payeras.

La Fira comptarà amb diverses activitats complementàries, com la xerrada sobre “Com s’ha de fer per degustar la xocolata”, que durà a terme el Dr. Paco García Palmer (Departament de Bioquímica de la UIB), l’exhibició de grafits làser per part del Dr. Claudio Mirasso (IFISC UIB-CSIC), la mostra de start-ups i aplicacions mòbils desenvolupades a Mallorca, i els tallers de robòtica per a infants.

Fora de les dates de la Fira, es realitzarà l’exposició “El CSIC a les Illes Balears: Ciència en imatges”, una iniciativa de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC a les Illes Balears, que es podrà visitar al Claustre de Sant Domingo d’Inca entre els dies 5 i 15 de novembre.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image