Museu del Calçat i de la Pell | 19.30 h

16/03 En tierra de hombres. Niki Caro, 2005.
Josey Aimes, una mare fadrina que torna al seu poble natal, al nord de Minnesota, per assegurar un futur per a la seva família., treballarà a les mines de ferro, on no es pot imaginar el tipus de pressions i humiliacions que reben les dones. Presentació i col·loqui: Rosa Cursach – directora de l’Institut Balear de la Dona.

30/03 La sal de la tierra. Herbert J. Biberman, 1954.
La vaga que van protagonitzar uns miners de Nou Mèxic va suposar una dura i amarga batalla, però van comptar en tot moment amb el suport i la presència de les seves dones. Es tracta d’un controvertit melodrama en el qual els actors són els personatges reals que van protagonitzar la història. Presentació i col·loqui: Carles Manera – professor titular d’Història Econòmica de la Universitat de les Illes Balears.

20/04 Las mujeres de verdad tienen curvas. Patricia Cardoso, 2002.
Ana és una noia de 18 anys que rebrà les pressions de la societat i de la seva mare per posar-se a treballar en contra de la seva voluntat, que és convertir-se en universitària. A punt d’aconseguir una beca, la mare s’hi oposa i espera que es posi a fer feina, s’aprimi i trobi una parella ràpidament. En acabar les classes Ana ha de començar a treballar en el taller de costura de la seva germana, pressionada per una gran comanda. Presentació i col·loqui: Gonçal López – professor titular d’Història en les Societats Industrials de la Universitat de les Illes Balears.

11/05 Metrópolis. Fritz Lang, 1927.
Mostra la visió de l’any 2OOO: un futur dominat per les màquines i la indústria, i dividit per dues classes socials: els rics, envoltats de luxe, i els obrers, que resideixen en el cor industrial de la ciutat. La visió de la dona-màquina, representada com una ànima preciosa, però plena de pecats i amb una mentalitat devastadora, no deixa indiferent a ningú. Presentació i col·loqui: Maria Magdalena Brotons – professora titular d’Història del Cinema de la Universitat de les Illes Balears.

25/05 Pago justo. Nigel Cole, 2010.
El 1968, gairebé 2OO costureres de la fàbrica de cotxes Ford de Dagenham, a Londres, van organitzar una vaga per reivindicar la igualtat de salaris respecte als homes treballadors. Liderades per Rita, acabaren aconseguint l’aprovació legislativa del que es coneix com Equal Pay Act. Presentació i col·loqui: Miquel Pieras – investigador i professor d’Història de secundària.

El Centre de Professorat d’Inca acredita l’assistència a les tres primeres sessions, que es troben incloses a una activitat formativa més àmplia de 12 hores.

Compartir

Newsletter Image