El celler de Can Ripoll ha estat l’escenari escollit per presentar la setmana gran del Dijous Bo. Un local que és un dels exponents de la reconeguda gastronomia d’Inca. “Tradició i modernitat es donaran la mà en 7 dies plens d’activitats que acaben amb el plat fort que és el Dijous Bo”, ha explicat el Batle d’Inca Virgilio Moreno; qui ha estat acompanyat per la regidora de Fires i Dijous Bo Antònia Sabater, el regidor de Participació Ciutadana Antoni Peña, el president de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Inca Pep Nicolau, la presidenta de l’associació empresarial Activa’t Inca, Mar Nicolau, altres membres del consistori i representants d’associacions, agrupacions i entitats de la ciutat.

img_6830

“Fira i festa plegada és el model del Dijous Bo, i enguany veurem tot això al llarg de tots aquests dies de la setmana gran”, ha explicat Sabater. Els actes comencen el divendres 11 de novembre amb una activitat infantil i amb el pregó del Dijous Bo. Josep Maria Ramis, delegat territorial de El Corte Inglés a Balears, serà l’encarregat d’anunciar les festes, i després es durà a terme el tradicional concert de l’orfeó l’Harpa d’Inca. El cap de setmana començarà amb la novetat de la ruta de tapes de l’associació de veïns de Santa Maria la Major; però també es tornen a celebrar el Festival Vermut i el correfoc nocturn Inc’Fern. A més, hi haurà els tradicionals foguerons, que enguany seran dia 12. El dia de Santa Maria la Major, copatrona de la ciutat, hi haurà ballada popular i les completes. L’Exposició Filatèlica dóna el sus a la setmana que continua fins al Dimecres Bo i el tradicional sus a la plaça del Bestiar, i el vespre de música.

El Dijous Bo es podrà trobar quasi de tot als poc més de 500 expositors al llarg dels 8 quilòmetres d’exposició. El Mercat Pagès, un any més, serà l’eix central del que es coneix com la Fira de Fires. Durant tota la jornada s’habiliten zones d’aparcament a la ronda de Migjorn i al carrer de Jaume II per donar resposta als milers de visitants. Per altra banda, Serveis Ferroviaris de Mallorca disposarà de freqüències especials tal com ho farà el dimecres a vespre. “En un dia com aquest, la millor recomanació és que tota la gent véngui amb temps per passar una bona estona i gaudir de totes les propostes que trobaran”, ha comentat Moreno. A més, s’ha muntat un dispositiu especial amb més de 200 persones de diferents cossos de seguretat, protecció civil, sanitat y seguretat privada; ja que durant aquesta jornada poden passar més de 150.000 persones.

Compartir

ACTUALIDAD

AGENDA