L’obra, que ara surt a concurs, implica renovar i ampliar el parc infantil amb una inversió total de 223.000 euros

La Plaça Illes Balears canviarà bona part del seu aspecte actual a millor gràcies a les obres de renovació del seu parc infantil. L’Ajuntament ha tret a concurs la realització d’aquesta obra que suposarà una inversió total de 223.021 euros. Aquesta obra es podrà executar gràcies als doblers procedents del superàvit en els pressuposts del passat any. Les obres tendran una durada de 3 mesos.

Actualment el parc està dividit en una zona ajardinada, on s’hi troba una zona de jocs infantils amb una superfície d’arena. Aquest espai no disposa de paviments de protecció i, a més, no disposa de suficients jocs infantils per la seva extensió i ús intensiu per part de les famílies. El desgast del parc i la necessitat d’un manteniment constant són dos problemes afegits.

El projecte que ara es durà a terme resoldrà totes aquestes mancances. L’obra permetrà l’adequació de les zones transitables i les zones infantils a les mesures de seguretat i funcionalitat que exigeix un gran parc infantil urbà

Les obres inclouen la nova pavimentació de les zones infantils, tants les existents com les noves i la millora dels espais verds conservant la vegetació existent

La principal novetat és la realització d’un tancament perimetral del parc amb una tanca metal·lica tubular. Amb aquesta mesura el parc quedarà obert en un horari determinat. Això permetrà una major conservació dels elements evitant el vandalisme a més d’impedir l’accés de cans a la zona de jocs infantil en horaris fora d’ús com s’havia detectat.

Al seu interior es redistribuïran els jocs infantils existents i es crearan noves zones de joc on s’instal·len nous i moderns jocs. De la mateixa manera es reserva un espai separat per als infants més petits,

Després de la reforma quedarà una superfície ajardinada de 220 metres quadrats, un espai de 768 metres de jocs infantils a més d’altres 2.600 metres de paviment dur.

El Parc de les Illes Balears uneix els carrers Gabriel Alomar i Salvador Espriu. Una vegada reformat, el parc disposarà de 3 accesos repartits entre els dos carrers.

Compartir