L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui la nova campanya de bonificacions fiscals que ajuda col·lectius concrets com persones amb discapacitats, famílies nombroses, vídues, víctimes de violència de gènere, famílies amb pocs recursos o jubilats.

Majoritàriament els descomptes volten el 55 %, però poden arribar al 90 %.

El batle Rafel Torres i el regidor d’Hisenda Antonio Aguilar han estat els encarregats d’explicar com es poden tramitar aquestes bonificacions. El termini per sol·licitar-les finalitza el 30 de maig.

A partir d’avui tots els requisits i informació estaran disponibles a la web municipal i també cridant a l’Àrea de Gestió Tritutària.

Inca és pionera en bonificacions fiscals i hi ha aprovats més de 50 descomptes. El batle i el regidor han anunciat una campanya de difusió per tal de que cada vegada més persones ho sàpiguen i se’n puguin beneficiar.

Els col·lectius més afavorits són joves que compren el seu primer habitatge, pensionistes, famílies nombroses, persones amb discapacitat i famílies amb tots els membres a l’atur.

En la majoria de casos hi ha descomptes del 55 % en l’IBI, però que poden arribar al 90 %, a més d’en altres camps.

Això va suposar deixar a les butxaques de diferents grups d’inquers més de 115.000 euros el passat any amb un estalvi mitjà de 200 euros per família. L’Ajuntament ha resolt de forma positiva tres de cada quatre peticions.

Per grups els pensionistes són el més afavorit, amb 117 demandes ateses per un valor total de 21.184 euros. A aquest el segueixen les famílies nombroses amb 115 peticions per un total de 46.433 euros.

A continuació trobam els joves que compren el seu primer habitatge i que durant tres anys tenen un 55 % de descompte. El passat any foren 72, amb un descompte total de 15.558 euros.

Les famílies amb baix nivell de renda que es beneficiaren de les ajudes són 90, per un valor de 18.886 euros. També s’han aprovat 22 peticions de famílies en atur, 9 de persones amb discapacitat i 4 per a víctimes de violència de gènere.

A tot això, se li ha de sumar que l’Ajuntament ha fet descomptes en la tarifa de fems i en la quota del servei d’aigua a unes altres 194 persones, amb un import bonificat de més de 26.000 euros.

El batle Torres ha indicat que amb aquesta campanya “allò que pretenem és aconseguir que pagui manco qui manco té”. Ha indicat que durant els darrers quatre anys s’han congelat els principals imposts municipals i que s’ha rebaixat el coeficient de l’IBI al mínim legal.

Per altra banda, ha exposat que “l’Ajuntament ja està fent feina amb l’Oficina del Cadastre per rebaixar les valoracions de les propietats i així també rebaixar el que es paga per la contribució urbana“. Aquests canvis entrarien en vigor a partir de 2016.

Compartir

Newsletter Image