El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han estat rebuts a Inca pel batle, Virgilio Moreno, i els tinents de batle, Antoni Rodríguez, Àngel García i Gori Ferrà, en la que ha estat la primera sortida d’Ensenyat a la Part Forana. La reunió ha servit als membres del Consistori per exposar a la institució insular diverses opcions per a redimensionar el projecte de la ronda nord. Cal recordar que aquest pla es troba en fase d’al·legacions. “Hem tengut una primera pressa de contacte per tal d’exposar la idea dels grups de govern per tenir una infraestructura més sostenible i consensuada amb l’oposició, els veïns i empresaris del municipi”, ha expressat Virgilio Moreno.

IMG_9449

Segons els representants municipals el projecte actual és desmesurat respecte a la realitat d’Inca. “Comprenem que es tracta d’un pla que té un impacte ambiental i social, i per això la setmana que ve els nostres tècnics i els de l’Ajuntament miraran les solucions més viables per tenir una ronda adequada”, ha comentat Miquel Ensenyat. La prioritat marcada per ambdues institucions és evitar el consum excessiu de territori, la seguretat i crear una mobilitat positiva. Així mateix, s’ha expressat la intenció de suprimir una part de l’actual traçat, situat prop de l’Institut Berenguer d’Anoia, perquè no es creu necessari. Es considera també cabdal que l’execució sigui per fases, sempre que l’inici sigui des de la carretera d’Alcúdia. “Estam d’acord en el fet que aquesta zona pot ser la més favorable per a aquesta via, però necessitam que els tècnics ens aportin solucions als criteris polítics”, ha afirmat Mercedes Garrido.
Aviat, des del Consell de Mallorca, s’analitzarà l’estat administratiu d’aquest projecte per tal d’introduir-hi els suggeriments del consistori. “Per tots els membres de l’equip de govern es tracta d’una obra prioritària, però s’ha de fer amb seny, i aquest és el nostre compromís, una ronda nord dimensionada al que necessita Inca”, ha declarat Virgilio Moreno.

Compartir

Newsletter Image