El 2013 es varen realitzar 255 intervencions, entre les quals destaquen les actuacions en incendis, les preventives i l’apicultura

L’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil va destinar 3.523 hores durant el 2013 a feines comunitàries per a Inca. Aquesta és una de les dades més cridaneres de la memòria d’activitats del passat any juntament amb el nombre se serveis que es feren; fins a 255, i de tot tipus. Això significa que el cos en conjunt va destinar una mitjana de 9 hores diàries de feina a la ciutat i de forma totalment altruista.

Aquesta memòria ha estat presentada pel batle Rafel Torres, la regidora d’Interior Margalida Horrach i el cap de Protecció Civil Francisco Pol.

Els 22 voluntaris que varen formar part del cos durant el passat any varen atendre 255 serveis diferents. 54 intervencions foren de caràcter preventiu seguides per unes altres 32 en matèria d’apicultura, 31 de relacionades amb incendis o 26 amb incidències en la neteja viària. També es va intervenir en la recerca de persones o en rescat d’animals.

Els voluntaris s’han organitzant realitzant guàrdies tots els caps de setmana de 10 a 20 hores per poder donar una resposta més ràpida als serveis que sorgeixin. Dins aquestes guàrdies es fa vigilància en matèria d’incentius o inundacions, per exemple, així com la revisió i posada a punt del material de l’Agrupació.

Un altre dels aspectes importants de la tasca dels voluntaris són les feines preventives. Aquestes consisteixen en una presència organitzativa en matèria de seguretat a grans esdeveniments populars com ara la Colcada de Reis, les Beneïdes, el Pancaritat o diferents festes o proves esportives.

Una altra tasca molt destacada que ha duit a terme Protecció Civil és la lluita contra la plaga del becut vermell que atacava les palmeres d’Inca en coordinació amb el Servei Municipal de Jardineria. Entre el juliol i l’octubre s’han realitzat tres campanyes de tractament a 220 palmeres que s’han pogut salvar.

El batle, Rafel Torres, ha destacat la gran labor que duen a terme els voluntaris, que, a més, es preocupen per millorar la seva formació i per estar preparats.

Torres ha manifestat que Protecció Civil és una garantia per a Inca quan hi ha emergències i que els beneficis socials que donen a la ciutat amb la seva tasca són incalculables. El batle ha assegurat continuar amb el suport municipal a la seva feina.

Així mateix, i aprofitant l’acte, s’ha lliurat una placa de reconeixement al voluntari Pedro Ramis, que es jubila i no podrà continuar amb la seva activitat i implicació en el cos.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image