Inca compta ja amb dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, un de situat al Poliesportiu Mateu Cañellas i l’altre, a l’avinguda de les Germanies a l’alçada del Claustre de Sant Domingo. Els nous punts de recàrrega s’han pogut col·locar mitjançant les ajudes que ha convocat la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears, amb l’aportació del Fons FEDER i del mateix pressupost de la Direcció General. “Accions com aquestes són part de l’aposta de l’equip de govern cap a aconseguir una ciutat més sostenible”, ha declarat el batle Virgilio Moreno.

2007500

Amb els d’Inca i els altres que s’han presentat, a Mallorca ja es pot circular amb cotxe elèctric per tota l’illa amb la seguretat de recàrrega, i la xarxa es completarà també a les altres illes. L’objectiu del Govern de les Illes Balears és posar a disposició dels usuaris una xarxa completa i eficient. Així, a més d’ampliar els punts de recàrrega, la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat afavorirà un sistema homogeni de recàrregues, de manera que, per exemple, amb una targeta única es pugui emprar tota la xarxa. El nombre de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics s’ha triplicat a les Illes Balears en menys de cinc mesos; ha passat dels 45 que hi havia abans de l’estiu als 110 actuals. La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la presentació ha posat com a exemple de polítiques actives de lluita contra el canvi climàtic la potenciació de la mobilitat elèctrica que s’està duent a terme a les Illes Balears.

20151214042741

Les ajudes estaven destinades a institucions i empreses públiques, i s’hi han sumat ajuntaments i altres entitats. ASINEM, per la seva banda, va fer difusió de la convocatòria entre les empreses d’instal·ladors. La coordinació entre els tècnics la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic —que dirigeix Joan Groizard—, els professionals adscrits a ASINEM i els ajuntaments ha permès multiplicar el nombre de punts de recàrrega.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image