El pròxim 29 de juliol, dins el marc de les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén, l’Ajuntament d’Inca celebrarà la XXII Milla Ciutat d’Inca Mateu Cañellas. A la presentació han assistit el tinent batle d’Esports Gori Ferrà, la regidora de Mobilitat Antonia Triguero, l’atleta inquer Mateu Cañellas i el director tècnic del Club Atletisme Es Raiguer David Tomás. La cursa es recupera amb l’objectiu de celebrar una prova que promocioni l’atletisme clàssic entre els més joves enfront de la moda actual de les llargues distàncies. “L’any 2008 es va deixar de dur a terme aquesta carrera, però creiem que és una errada perquè, a més que era una prova consolidada, es deixà de banda un esdeveniment que creà pedrera d’atletes a tota Mallorca”, ha comentat Ferrà. A més, l’escenari serà la Gran Via de Colom, que fou el lloc on se celebrava la prova tradicionalment.

IMG_2747

Una de les grans novetats, en contra de la tendència actual, és que en aquesta cursa la inscripció és gratuïta per a tots. Hi haurà fins a 15 categories, amb la intenció que hi puguin participar atletes de totes les edats. En aquests instants hi ha 160 corredors inscrits, però les previsions són superar els 200, i així seria l’edició més nombrosa de tota la seva història. “Crec que els objectius d’aquesta carrera per potenciar l’atletisme clàssic seran molt positius per a la nova edició i per a les futures”, ha comentat Cañellas.

Des de l’IMAF i amb el suport del Club Atletisme Es Raiguer s’està treballant per la promoció de la cursa entre els més petits. De fet, s’obsequiarà els 100 primers amb una samarreta tècnica, i els tres primers classificats de cada carrera gaudiran d’una beca esportiva durant el mes de setembre per participar en els entrenaments que es realitzaran al Poliesportiu Mateu Cañellas.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image