La convocatòria repartirà 5.400 euros entre les tres categories, a més de la publicació de les obres guanyadores

Bases

L’Ajuntament d’Inca, a través de l’Àrea de Cultura i Educació, ha formalitzat la convocatòria dels Premis Literaris Pare Colom 2015, que enguany tornarà a comptar amb les categories de narrativa, poesia i teatre.

El passat any, en una edició de rècord participatiu, els guanyadors foren Lucia Pietrelli per l’obra Qui ens defensarà, en la categoria de narrativa; Hilari de Cara en poesia, per Carrer d’Artà; i Bartomeu Salas en l’apartat de teatre, per l’obra L’àngel de Venècia.

Les obres aspirants als Premis Literaris Pare Colom 2015 hauran de ser escrites en llengua catalana i cal que siguin originals i inèdites.

Cada autor podrà concursar-hi amb un màxim d’una sola obra a cada una de les categories; la temàtica de les obres és lliure. El termini d’admissió de les obres acabarà dia 1 de juny de 2015.

Es constituirà un jurat per a cada categoria (narrativa, poesia i teatre) que estarà format per cinc persones de reconegut prestigi dins l’àmbit de la cultura de parla catalana; pel regidor de l’Àrea de Cultura i Educació. La composició del jurat es farà pública abans que acabi el termini de presentació de les obres. El veredicte emès pel jurat es farà públic dia 29 de juliol de 2015, en el marc d’una nit literària musical.

La dotació econòmica dels Premis serà de 3.000 euros en l’apartat de narrativa i de 1.200 en els de poesia i de teatre. A més, el premi també inclou la publicació de les obres per part de Lleonard Muntaner Editor.

La presentació d’aquestes edicions es durà a terme dia 21 d’octubre de 2015 al Claustre de Sant Domingo coincidint amb l’aniversari del pare Colom.

Per enguany es farà una inversió total de prop de 20.000 euros en aquests guardons, que serviran per dotar els premis dels guanyadors, les despeses de compensació dels membres del jurat i les despeses dels actes de lliurament dels premis, així com l’edició de les obres guanyadores.

COMPOSICIÓ DEL JURAT

NARRATIVA: Sra. Lucia Pietrelli, guanyadora del premi de narrativa dels Premis Literaris Pare Colom 2014; Sr. Carles Cabrera Villalonga, crític literari; Sr. Jesús Revelles Esquirol, crític literari; Sra. Antònia Vicens Picornell, escriptora; Sr. Lleonard Muntaner Mariano, editor.

POESIA: Sr. Hilari de Cara Casaleiz, guanyador del premi de poesia dels Premis Literaris Pare Colom 2014; Sr. Pere J. Martorell Castelló, escriptor; Sra. Rosa Planas Ferrer, escriptora i crítica literària; Sr. Jaume C. Pons Alorda, escriptor; Sr. Lleonard Muntaner Mariano, editor

TEATRE: Sr. Bartomeu Salas Mascaró, guanyador del premi de teatre dels Premis Literaris Pare Colom 2014; Sr. Pere Antoni Pons, escriptor i crític literari; Sr. Miquel Sbert Garau, filòleg i expert en cultura popular; Sr. Bartomeu Amengual Morey, director del Teatre de Manacor; Sr. Lleonard Muntaner Mariano, editor.

Compartir