A proposta de la Fundació Cultural es Convent, i per unanimitat de totes les forces polítiques del Consistori inquer, es començaran els tràmits per poder proclamar fill il·lustre de la ciutat al canonge Sebastià Garcias Palou. Així s’han fet públic avui amb la presència del Batle, Virgilio Moreno, el ponent de l’expedient, Gori Ferrà, el fiscal de l’expedient, Antoni Rodríguez, representants de totes les forces polítiques, membres de la família Garcias i representants de la Fundació es Convent.

IMG_2781

Sebastià Garcias Palou ha sigut reconegut internacionalment com un dels principals estudiosos de la figura i l’obra de Ramon Llull. “Precisament, el 2016 és l’any Ramon Llull, i aquest fet fa més especial i necessari posar en marxa l’expedient, tot gràcies a la Fundació es Convent”, ha comentat Rodríguez. El període d’incoació, segons el reglament, s’allarga uns sis mesos, però per aprofitar la data, i per acord de tots els intervinents, s’escurçarà en tres mesos. Així, després de l’acte, i ja durant el 2017 es completarà amb la publicació de la biografia i el retrat oficial del canonge inquer. Per part de la família, s’ha agraït la feina de tots.

Cal recordar que el 1990 la regidora de Cultura Joana Maria Coll aconseguia la conformitat de l’aleshores bisbe de Mallorca, Monsenyor Teodor Úbeda, per la proclamació del canonge inquer. I just un dia després el rector de la Maloricensis Schola Lullistica, Sebastià Trias, presentava un informe lloant la tasca de Sebastià Garcias. “Tota aquesta feina prèvia culminarà ben aviat i, tot junt, servirà per reivindicar la figura i el treball d’un inquer internacional”, ha comentat Moreno. Així mateix, des de la Fundació es Convent s’ha declarat que l’acte de proclamació de fill il·lustre servirà per reparar un deute històric de la ciutat.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image