INCART. El festival d’art contemporani Incart té una durada aproximada d’un mes i es realitza a la ciutat d’Inca (Mallorca, Illes Balears). La seva inauguració tindrà lloc el proper 8 de maig. Totes les disciplines artístiques són benvingudes i valorades per una comissió de selecció formada per dos membres de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Inca conjuntament amb dos agents culturals que valoraran i seleccionaran els projectes que s’exposaran al Claustre de Sant Domingo, al Casal de Cas Metge Cifre, a Sa Quartera i als espais públics de la ciutat.

El festival compta amb tretze anys d’experiència, i des del seus inicis es va marcar l’objectiu d’acostar l’art a la gent del carrer. En un principi, tant espais privats com públics generaren un circuit nocturn per diferents indrets on el protagonista era l’artista. La realitat ha canviat i els últims anys Incart s’ha convertit en un festival que s’allarga en el temps. A les darreres edicions, la mobilitat ha estat un dels punts més treballats, i ho justifica tant la contribució d’artistes internacionals a l’esdeveniment com dels projectes que s’han elaborat a diferents punts geogràfics a partir dels participants de cada edició.

OBJECTIUS. El perfil d’artista i dels espais expositius ha canviat considerablement en els darrers anys, per aquest motiu Incart ha generat una xarxa de projectes artístics tant dins com fora de l’illa. Aquests objectius es poden resumir en els següents punts:

  • Mantenir les xarxes establertes a les darreres edicions.
  • Generar nous punts de contacte.
  • Ampliar el programa expositiu d’Incart.
  • Proporcionar espais artístics.
  • Realitzar diferents exposicions col·lectives tant dins com fora de l’Estat espanyol.

Actualment les xarxes socials són un dels mitjans més utilitzats pels artistes per poder mostrar la seva obra i estar en contacte directe amb el públic. Incart vol ser una plataforma física d’aquest fet, ja que és l’artista a través de la informació que proporcioni a la seva fitxa d’inscripció qui es podrà posar en contacte amb els espectadors.

PROGRAMACIÓ ANUAL. El fet diferenciador d’Incart és que a cada edició s’han realitzat diferents exposicions a partir d’una selecció dels artistes que hi han participat –Can Gelabert (Binissalem), Museu de Can Planes (sa Pobla), Supermarket Artfair (Estocolm), Artathina (Atenes), Mèxic… En aquesta edició el artistes que hi prenguin part optaran a formar part de tot un seguit de projectes expositius de nivell nacional i internacional que s’aniran desenvolupant al llarg de l’any.

A més, els darrers anys s’ha editat un catàleg com a memòria del festival que es presenta a la propera edició i que és lliurat als artistes participants.

Compartir

X