El cap de setmana del 21 i 22 d’octubre donarà el sus a les tres Fires d’Inca. Tot un seguit d’activitats que durant tres setmanes convertiran la ciutat en un punt de referència a la tardor de Mallorca. El batle Virgilio Moreno, la regidora de Fires Antònia Maria Sabater, representants del consistori, associacions, clubs i entitats locals han pres part en la presentació d’aquest esdeveniment amb el qual comença la «temporada alta» de visitants a Inca. «Amb el temps totes les fires han anat canviant, fins i tot han sortit fires de qualsevol temàtica, però les genuïnes, les autèntiques, les tradicionals, continuen essent les Fires d’Inca. Per això, volem que mantinguin l’essència de trobada d’inquers i visitants i que tots, plegats, hi participin», ha explicat Sabater.

Per part de l’organització s’ha posat especial èmfasi a introduir novetats per atreure nous públics i mantenir tots aquells esdeveniments que són l’essència de les Fires. Amb aquests objectius s’ha elaborat un programa «equilibrat» per tal de fomentar-hi la participació. «Volem aprofitar aquest flux de gent per oferir-li mercat, festa, espectacle, cultura, teatre, esport, circ, gastronomia… La majoria són esdeveniments organitzats directament per l’Ajuntament i molts d’altres amb col·laboració de les diferents associacions i entitats de la ciutat», ha comentat Sabater. A més, segons els organitzadors poder comptar amb una completa oferta comercial i de restauració fa més atractives les Fires d’Inca.


De nou, s’aposta per començar les activitats en dissabte. Així el pròxim 21 d’octubre s’iniciarà la Primera Fira – Fira de la Terra, on com és costum hi haurà plantes, jardins i productes de la terra. En aquest cap de setmana trobarem dues novetats: per una banda, la primera Fira del Reciclatge, a la qual es podrà gaudir amb l’obra envaSOS de Joan Lacomba, i per l’altra, a la plaça de toros hi haurà una subhasta de xots. Ambdós actes reuneixen els objectius de novetat i tradició. A més, durant aquests dos dies la gent que visiti Inca podrà trobar actes per als més petits com Ecojuga i Ludopeques, la II Nit del Vi, la segona edició de Salut Ecologia, la X Fira de la Sostenibilitat o l’acte solidari Cuines de Campanya en favor de Mallorca Sense Fam.

La Segona Fira – Fira de l’Oci se celebrarà el cap de setmana del 28 i 29 d’octubre. Els esdeveniments principals estan relacionats amb l’esport i el motor, però també com ja es començà a fer dos anys enrere es dóna importància a tot allò que té a veure amb els infants i els joves. Per això la Fira del Motor, la col·laboració dels diferents clubs esportius, federacions i associacions, fan que els carrers d’Inca tenguin activitat durant tot el dia. També es podrà gaudir d’una nova edició de la Fira de la Ciència i de la Tecnologia o de la V Cursa de sa Galleta. Però l’autèntica novetat serà Pa i Coses – Fira del Pa Tradicional i del Producte Local. «Aquest esdeveniment ens fa especial il·lusió per la importància que han tengut els forns a la nostra ciutat i, a més, creim que servirà per col·laborar amb la promoció que es fa del consum, la recuperació i l’elaboració del pa», ha afirmat Moreno. Els més petits rebran la visita del Traps, uns dracs curiosos, simpàtics i entremaliats que passejaran per la ciutat.

El primer cap de setmana del mes de novembre –els dies 4 i 5– serà el torn de la Tercera Fira – Fira de l’Art. Si bé el punt fort és el mercat medieval amb tota l’oferta d’esplai, gastronomia i artesania, enguany s’ha introduït la I Fira del Disc. «Es tracta, amb aquest esdeveniment, d’augmentar la presència de la música a les Fires, i pensam que pot ser un punt de referència per a col·leccionistes», ha esmentat Sabater. Els visitants i els inquers també podran gaudir d’altres actes, com la segona edició del Rata Market, el festival Inca Sound i, per als més petits, el Circ Bover presentarà els espectacles Nòmades, Bambú Circ i el Cirquet.

Amb tot, Inca tornarà a protagonitzar la programació de fires de tardor a Mallorca, que culminarà el 16 de novembre amb la celebració del Dijous Bo. «Estam contents perquè les Fires suposen un gran atractiu per visitar la nostra illa i, com sempre hem subratllat, serveixen per desestacionalitzar l’oferta pel turisme», ha declarat Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image