Del 21 al 23 d’octubre, la plaça de Mallorca acollirà la primera edició de la Trobada de Cases Regionals a Inca, en el marc de la Primera Fira. Durant tres dies diferents centres i cases regionals mostraran les seves activitats, la seva gastronomia o el seu folklore, entre altres coses. Han presentat l’extens programa el batle d’Inca Virgilio Moreno, el director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior Josep Claverol, la regidora de Fires i Dijous Bo Antònia Sabater i el president de la Federació de Centres i Cases Regionals de les Illes Balears José Martínez. “Crec que aquests dies podrem conèixer el més representatiu d’altres terres, a través de gent d’allà, però que ho veu des d’aquí”, ha explicat Sabater.

pres_casesregionals_16

La inauguració de la Trobada serà el divendres horabaixa. Durant el dissabte es podrà gaudir d’una mostra gastronòmica de les diferents regions presents. A més, la Casa de Andalucía, el Centro Aragonés i la Casa de Murcia oferiran un mostra de ball amb les diferents vestimentes pròpies de cada zona. El diumenge també es podrà tastar la cuina dels diferents centres i gaudir amb les mostres de ball d’Extremadura, Galícia i una actuació de Mallorca. Per altra banda, hi haurà un acte molt especial, que és la presentació dels vestits regionals. “L’objectiu és mostrar l’essència de cada regió i que la gent d’altres zones d’Espanya que viu a Mallorca pugui minvar una mica la seva nostàlgia”, ha comentat Martínez.

Cal recordar que ja fa anys que no se celebrava cap esdeveniment d’aquest tipus a la ciutat, i ha estat una voluntat de l’equip de govern recuperar-ho. “És destacable la sensibilitat d’Inca envers aquesta realitat i, com no pot ser d’altra manera, el Govern hi ha volgut posar el seu gra d’arena”, ha explicat Claverol.

Compartir

ACTUALITAT

AGENDA