Del 21 al 23 d’octubre, la plaça de Mallorca acollirà la primera edició de la Trobada de Cases Regionals a Inca, en el marc de la Primera Fira. Durant tres dies diferents centres i cases regionals mostraran les seves activitats, la seva gastronomia o el seu folklore, entre altres coses. Han presentat l’extens programa el batle d’Inca Virgilio Moreno, el director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior Josep Claverol, la regidora de Fires i Dijous Bo Antònia Sabater i el president de la Federació de Centres i Cases Regionals de les Illes Balears José Martínez. “Crec que aquests dies podrem conèixer el més representatiu d’altres terres, a través de gent d’allà, però que ho veu des d’aquí”, ha explicat Sabater.

pres_casesregionals_16

La inauguració de la Trobada serà el divendres horabaixa. Durant el dissabte es podrà gaudir d’una mostra gastronòmica de les diferents regions presents. A més, la Casa de Andalucía, el Centro Aragonés i la Casa de Murcia oferiran un mostra de ball amb les diferents vestimentes pròpies de cada zona. El diumenge també es podrà tastar la cuina dels diferents centres i gaudir amb les mostres de ball d’Extremadura, Galícia i una actuació de Mallorca. Per altra banda, hi haurà un acte molt especial, que és la presentació dels vestits regionals. “L’objectiu és mostrar l’essència de cada regió i que la gent d’altres zones d’Espanya que viu a Mallorca pugui minvar una mica la seva nostàlgia”, ha comentat Martínez.

Cal recordar que ja fa anys que no se celebrava cap esdeveniment d’aquest tipus a la ciutat, i ha estat una voluntat de l’equip de govern recuperar-ho. “És destacable la sensibilitat d’Inca envers aquesta realitat i, com no pot ser d’altra manera, el Govern hi ha volgut posar el seu gra d’arena”, ha explicat Claverol.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image