La convocatòria repartirà 5.400 euros entre les tres categories, a més de la publicació de les obres guanyadores

La inversió municipal en els guardons supera els 20.000 euros entre premis, edicions i despeses de funcionament

L’Ajuntament d’Inca, a través de l’Àrea de Cultura i Educació, ha formalitzat la convocatòria dels Premis Literaris Pare Colom 2014, que enguany tornarà a comptar amb les categories de narrativa, poesia i teatre.

D’aquesta manera es consolida el procés d’ampliació dels premis literaris que es va encetar fa sis anys incorporant poesia i fa cinc amb teatre, després que en les primeres sis edicions es limitàs al gènere narratiu.

El passat any els guanyadors foren Pere Joan Martorell amb l’obra Vides errants, a la categoria de narrativa; Anna Gual, amb L’ésser solar, pel que respecta a poesia; i l’obra teatral Salsa a l’estragó, de Remei Romanos.

Les obres aspirants als Premis Literaris Pare Colom 2014 hauran de ser escrites en llengua catalana i cal que siguin originals i inèdites. Cada autor podrà concursar-hi amb un màxim d’una sola obra a cada una de les categories; la temàtica de les obres és lliure. El termini d’admissió de les obres acabarà dia 31 de maig de 2014.

Es constituirà un jurat per a cada categoria (narrativa, poesia i teatre), que estarà format per cinc persones de reconegut prestigi dins l’àmbit de la cultura de parla catalana i el regidor de l’Àrea de Cultura i Educació. La composició del jurat es farà pública abans que acabi el termini de presentació de les obres. El veredicte emès pel jurat es farà públic dia 29 de juliol de 2014, en el marc d’una nit literària musical.

La dotació econòmica dels premis serà de 3.000 euros en l’apartat de narrativa i de 1.200 en les de poesia i de teatre. A més, el premi també inclou la publicació de les obres per part de Lleonard Muntaner Editor.

La presentació d’aquestes edicions es durà a terme dia 21 d’octubre de 2014 al Claustre de Sant Domingo coincidint amb l’aniversari del pare Colom.

Per enguany es farà una inversió total de prop de 20.000 euros en aquests guardons que serviran per dotar els premis dels guanyadors, les despeses de compensació dels membres del jurat i les despeses dels actes de lliurament dels premis, així com l’edició de les obres guanyadores.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.