L’experiència funcionarà en pla pilot i després es vol exportar a la resta de centres d’Inca

A partir d’aquesta setmana tots els alumnes d’educació primària del CEIP Ponent poden participar en les rutes escolars segures. Aquest projecte ha estat posat en marxa per les àrees municipals d’Educació, de Medi Ambient i de Policia, amb el suport de l’Associació de Pares.

El projecte fa possible que els alumnes puguin anar caminant des de casa seva fins al centre escolar seguint un itinerari establert i segur, i acompanyats d’uns monitors. A la zona d’influència del CEIP Ponent s’han establert quatre rutes diferents que tenen un recorregut màxim de 20 minuts.

Des de dilluns funcionen dues de les quatre rutes amb una desena d’infants, però ja hi ha diferents peticions per incorporar-se. S’espera que tan aviat com es disposi de pares voluntaris es puguin activar les altres dues rutes.

Les rutes escolars han estat senyalitzades en els seus punts de concentració i també mitjançant grafits a les voravies.

Amb aquesta experiència es compleixen diferents objectius. Per una part, es reforça l’autonomia dels infants i sel’s educa en hàbits saludables, com és el de fer exercici diari.

Per altra banda, s’intenta reduir el trànsit al voltant de les escoles, així els voltants guanyen en seguretat i tranquil·litat. A més, es compleix un objectiu mediambiental perquè disminueix la contaminació en moments molt concrets del dia també al costat de l’escola.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Tarragó, ha explicat que “per ara les rutes funcionaran en pla pilot al Col·legi Ponent, però tan bon punt com es consolidin s’exportaran a la resta de centres escolars d’Inca on existeixi un interès real per poder-les dur a terme”.

Compartir

Newsletter Image