Un total de 95 obres competeixen per fer-se amb els premis en les categories de narrativa, poesia i teatre

La convocatòria repartirà 5.400 euros entre les tres categories, a més de la publicació de les obres guanyadores

L’Ajuntament d’Inca farà públic el proper 29 de juliol, en el marc d’una vetllada cultural, els guanyadors de l’edició d’enguany dels Premis Literaris Pare Colom.

El jurat es reunirà aquests dies per adoptar una decisió en les categories de narrativa, poesia i teatre. Enguany ho tendrà un poc més difícil, ja que s’ha registrat la participació més nombrosa en les edicions convocades fins ara d’aquests guardons.

Un total de 95 obres opten a algun dels tres premis dotats amb uns guardons en metàl·lic de 3.000 euros en narrativa i 1.200 en poesia i en teatre, a més de l’edició de les obres guanyadores. En la categoria de narrativa s’han presentat 30 aspirants, uns altres 20 a teatre i 45 a poesia.

Les obres aspirants als Premis Literaris Pare Colom 2014 havien de ser escrites en llengua catalana i ser originals i inèdites. Cada autor podia concursar amb un màxim d’una sola obra a cada una de les categories; la temàtica de les obres era lliure. El termini d’admissió de les obres acabà el 31 de maig de 2014.

El passat any els guanyadors foren: Pere Joan Martorell, per Vides errants, en la modalitat de narrativa. En poesia, el premi fou per a Anna Gual amb l’obra L’ésser solar, mentre que la premiada en la categoria teatral va ser Remei Romanos, per l’obra Salsa d’estragó.

La presentació d’aquestes edicions es durà a terme el dia 21 d’octubre de 2014 al Claustre de Sant Domingo coincidint amb l’aniversari del pare Colom.

Per enguany es farà una inversió total de prop de 20.000 euros en aquests guardons que serviran per dotar els premis dels guanyadors, les despeses de compensació dels membres del jurat i les dels actes de lliurament dels premis, així com l’edició de les obres guardonades.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.