Inca comptarà amb tres tallers d’ocupació el 2015 dedicats a la fusteria, calçat, marroquineria i agricultura

Una trentena de persones d’Inca en situació d’atur rebran formació especialitzada i la possibilitat de millorar laboralment.

L’Ajuntament d’Inca i el Govern balear col·laboraran de forma estreta el 2015 per dur a terme tres tallers d’ocupació diferents. Amb aquestes iniciatives els participants rebran coneixements, un certificat de professionalitat i majors posibilitats d’accedir a un lloc de feina especialitzat.

L’Executiu autonòmic donarà cobertura econòmica als projectes que ha presentat enguany l’Ajuntament. El primer d’ells suposarà la formació de professionals en reparació de calçat i marroquineria. Serà la tercera edició d’aquest taller, que s’ha celebrat al Museu del Calçat amb molt èxit d’inserció laboral.

Un taller nou serà el de fusteria i mobles, que es durà a terme al nou taller habilitat als baixos d’un dels pavellons del Quarter General Luque.

El tercer se centrarà en activitats relacionades amb l’agricultura i permetrà desenvolupar les pràctiques en el manteniment del Parc del Serral de les Monges.

La duració de cada taller serà de sis mesos amb un total de 960 hores lectives. Els alumnes participants tendran un contracte de formació i una renumeració corresponent al sou mínim interprofessional.

Es donarà preferència, com en anteriors convocatòries, a col·lectius sensibles com aturats de llarga durada, majors de 45 anys o dones.

La inversió total que es realitzarà ascendeix a més de 288.000 euros, dels quals l’Ajuntament n’aportarà 15.000 i s’encarregarà de la contractació del professorat i la direcció dels tallers.

Compartir

Newsletter Image