El batle d’Inca, Rafel Torres, ha signat avui l’acceptació d’una cessió gratuïta en dipòsit per al Museu del Calçat que permetrà incrementar el seu fons expositiu. Ha estat realitzada pel senyor Antoni Pons i la senyora Inés Català, que han cedit de forma temporal al consistori prop de 900 peces de diferent tipus relacionades amb el calçat.

En un acte celebrat al Museu del Calçat, el batle Torres i la regidora de Promoció Econòmica Rosa Tarragó han mostrat als mitjans bona part del material incorporat i que consta d’una col·lecció de 864 peces de sabates en miniatura, amb formes tan diverses com clauers, rellotges, guardioles o tassons. També hi entren figures de sabater fent feina amb les seves eines, llibres, fotografies, records de viatges i quadres.

El batle Torres considera que “aquest és un exemple de la implicació que està demostrant molta gent envers el Museu del Calçat i la nostra ciutat. Disposar d’aquestes cessions és molt important per tal de tenir un museu més variat, en el qual es pugui mostrar realment com ha estat la història d’una indústria que ho ha estat tot per a Inca”. Torres diu que “entre tots farem el museu més nostre”.

Torres ha indicat que en els darrers temps “estam fent un esforç extraordinari per dinamitzar el Museu i donar-li una major activitat, a la vegada que donam més qualitat al material expositiu”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image