El Consell de Mallorca invertirà 5.200.000 d’euros en 142 noves instal·lacions esportives a l’aire lliure a 50 municipis, que s’instal·laran al llarg de 2023. Avui, la presidenta del Consell Catalina Cladera, el conseller de Transició, Turisme i Esports Andreu Serra i el batle d’Inca Virgilio Moreno han presentat a Inca aquesta nova inversió. Cladera ha afirmat que l’objectiu principal «és continuar millorant i promocionant l’activitat física als pobles, i obrir nous espais esportius per la demanda que existeix». Pel que fa a Inca, el batle Virgilio Moreno ha anunciat que les inversions es detinaran a parcs infantils, zones saludables i zones de pràctica esportiva a l’aire lliure.

La presentació ha tengut lloc a un nou circuit de cal·listènia de la plaça de la Mediterrània, que l’Ajuntament ha estrenat gràcies al suport de RenovEsport. La presidenta ha destacat que el Consell «ha fet una inversió important en instal·lacions esportives en els darrers set anys, un total de 27 milions, tant en la millora i lacreació de nous espais mitjançant la subvenció RenovEsport com amb aquesta nova convocatòria en espècies». A més, ha valorat que «els nous espais esportius es posicionen com a alternativa d’oci saludable a l’aire lliure per a totes les edats».
La subvenció, que es durà a terme en espècies a través de la instal·lació completa dels equipaments per part de la institució, disposa de set models de lots, que els ajuntaments varen demanar ad hoc; disposaven d’una forquilla de pressupost en funció del seu nombre d’habitants per sol·licitar-los. Es preveu que aquesta mateixa setmana la licitació dels diferents lots esportius es publiqui a la Plataforma de Contractació Pública amb l’objectiu d’adjudicar-los.

Mallorca comptarà amb 142 noves instal·lacions a l’aire lliure: 39 noves àrees biosaludables a 21 municipis, 36 zones de cal·listènia a 24 municipis, 32 parcs saludables infantils a 26 pobles, 17 mòduls esportius a 13 municipis, 11 mòduls de parc de patinatge i 7 rectes d’atletisme i carrils esportius de recorregut lliure.
Un fet destacat és que aquestes instal·lacions abasten tres grups importants d’edat: 63 instal·lacions destinades al públic adult (44,3 %), 47 per a adolescents (33,1 %) i 32 d’infantils (22,6 %).

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image