L’Ajuntament d’Inca treballa en el desenvolupament i llançament d’una plataforma en línia, a on tots els comerciats del municipi puguin vendre els seus productes amb repartiment a domicili. Així doncs, actualment s’estan estudiant diferents eines i projectes que hi ha al mercat per definir quina opció és la que millor encaixa amb les necessitats i demandes del comerç local, per tal de prendre una decisió tan aviat com sigui possible i poder posar en funcionament el mercat web (marketplace).

Des del consistori inquer s’han mantingut contacte permanent amb les principals associacions de la ciutat (Associació de Comerciants i Restauradors, Activa’t Inca i Empenta) amb l’objectiu de treballar conjuntament amb les àrees d’Innovació i Empresa i Comerç en la reactivació de l’economia del municipi, una vegada que se superi la crisi sanitària originada pel COVID-19. D’aquesta manera, s’està treballant decididament de manera conjunta per obtenir una plataforma digital que potenciï, promogui i promocioni els comerços locals.

“El nostre objectiu principal és potenciar l’economia local i impulsar el comerç de proximitat. La implantació d’un marketplace era una demanda històrica del sector que, donades les circumstàncies actuals, s’han convertit en una necessitat que cal desenvolupar de manera urgent i eficient”, explica el regidor d’Economia local i Transformació digital, Miguel Ángel Cortés.

Es tracta, per tant, d’un projecte que s’havia contemplat ja des de feia molt de temps. No obstant això, a causa de l’obligat tancament dels comerços durant el període de confinament, la seva posada en marxa s’ha hagut d’agilitzar per crear una via directa entre establiments i consumidors. En aquesta plataforma apareixeran tots els comerços que s’adhereixin al programa i els clients podran contactar amb ells de manera directa, intentant emular la relació de proximitat que es dona en el comerç local.

Aquesta actuació, que neix amb la finalitat d’impulsar l’economia local, s’emmarca en el pla “Reiniciam Inca”, impulsat per l’Ajuntament d’Inca enfront del COVID-19. De forma paral·lela, el consistori està treballant ja en una convocatòria de subvencions directes per a autònoms, comerços i petites empreses per tal d’ajudar així també a recuperar l’activitat econòmica i empresarial d’Inca.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image