El batle d’Inca Virgilio Moreno, el regidor de Treball Biel Frontera i el director general de Model Econòmic i Ocupació Llorenç Pou han participat de la cerimònia que ha donat comiat als setze treballadors i treballadores que han pres part del Programa SOIB Visibles 2018. Una iniciativa organitzada pel SOIB i que compta amb el finançament del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, i de l’Ajuntament d’Inca. Durant l’acte s’ha reconegut la feina que s’ha realitzat als darrers mesos i l’estreta col·laboració i la implicació a la tasca diària del consistori. Totes les persones participants tenen en comú que són majors de 35 anys i estaven en situació d’atur de llarga durada en el moment de la contractació. La mitjana d’edat dels treballadors/ores contractats/ades ha estat de 56 anys. «De nou, seguirem apostant per donar una oportunitat d’inserció laboral a persones que, si no és per aquests tipus de projectes, tenen dificultats per trobar feina i sortir de la situació d’atur» ha declarat Frontera.


Els participants durant el 2n període d’execució del projecte han estat: set picapedrers, dos jardiners, un pintor, cinc conserges i un auxiliar administratiu. Durant la seva estada a l’Ajuntament, els picapedrers han arreglat diverses zones de voravies per tal de fer-les accessibles a persones amb mobilitat reduïda i per a cotxets d’infants. Els jardiners han estat al Parc des Serral de ses Monges realitzant tasques de millora i manteniment. El pintor s’ha encarregat de pintar senyals de trànsit (horitzontals i verticals) i mobiliari urbà (papereres, jardineres, fanals). Els cinc conserges han estat ubicats a l‘Oficina de Turisme, al Casal de la Dona, al Museu del calçat i de la Indústria, al centre d’art Sa Quartera, al Casal d’Entitats i al Centre de Formació. Finalment l’auxiliar administratiu ha estat al Centre de Formació duent a terme tasques administratives de suport a la gestió del projecte. «Vull fer arribar el meu agraïment a totes les persones que s’han beneficiat d’aquest programa, perquè Inca, amb la vostra tasca, també ha sortit guanyant», ha dit Moreno.

Cal recordar que el Programa SOIB Visibles 2018 fomenta la contractació a jornada completa durant sis mesos de persones majors de 35 anys en situació d’atur de llarga durada. El principal objectiu és millorar l’ocupabilitat de les persones treballadores de més edat. Des de l’any 2015, quan es va implementar el Programa SOIB Visibles, l’Ajuntament d’Inca ha contractat un total de 123 persones. En l’actualitat, el termini d’inscripció de la nova convocatòria SOIB Visibles 2019-2020 és obert.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image