El batle d’Inca Virgilio Moreno i el Dr. Joan Carulla, director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Inca, acompanyats per la regidora de Medi Ambient Helena Cayetano, han signat un conveni, mitjançant el qual la institució municipal cedeix l’ús d’un espai al parc del Serral de ses Monges. Es tracta d’una parcel·la d’hort urbà que es destinarà al Programa de Promoció de l’Autonomia Personal de l’Hospital.

“Pensam que es tracta d’una iniciativa que facilitarà la feina que es du a terme des de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Inca per millorar de la funcionalitat i l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física”, ha comentat Moreno.

L’Ajuntament d’Inca ha creat dins la zona d’horts urbans públics un nou espai que podran utilitzar tots els usuaris de l’Hospital Sant Joan de Déu. D’aquesta manera, des de l’Àrea de Medi Ambient s’han executat les tasques de neteja i condicionament per tal que s’hi puguin dur a terme activitats de jardineria o conreu de vegetals i fruites.

El Programa de Promoció de l’Autonomia Personal a l’Hospital Sant Joan de Déu és un programa social dintre de l’àmbit hospitalari. També inclou la rehabilitació i el manteniment de l’autonomia, i es treballa amb les necessitats i dificultats de cada persona amb discapacitat, i amb una visió integral de cada situació, tractant-ho amb qualitat, respecte, hospitalitat, responsabilitat i espiritualitat.

La cessió d’aquesta parcel·la dels horts urbans a l’Hospital beneficiarà considerablement la tasca de promoció i recuperació de l’autonomia funcional a les persones usuàries del Programa. A més, aquest espai permet la producció de productes d’horta, estar en contacte amb la natura, a més de poder gaudir de la interacció entre la fauna i la flora presents en el Serral de ses Monges, per tal d’estimular els diferents sentits dels usuaris. Alhora, s’ofereix la possibilitat d’entrenament d’habilitats funcionals en l’àmbit agrari i de jardineria.

L’acord suposa un avantatge per poder incidir en els beneficis del Programa de Promoció de l’Autonomia Personal als usuaris, com són millorar de la visió d’un mateix, disminuir les limitacions, i augmentant i reforçant les habilitats i capacitats.

L’objectiu principal del Programa és proporcionar a les persones amb discapacitat física sobrevinguda en fase postaguda, amb dèficits cognitius, motors o emocionals, una atenció interdisciplinària que ajudi a obtenir un nivell òptim de funcionalitat i autonomia personal en la seva vida.

 

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image