Els inquers també ja poden demanar el fraccionament dels rebuts de contribució urbana, impost de vehicles i taxa de fems

Felip Jerez avança noves rebaixes en imposts enguany si Madrid autoritza l’Ajuntament a fer ús dels doblers del romanent

Els inquers es podran beneficiar d’importants descomptes en diferents imposts si compleixen una sèrie de requisits. L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui la nova campanya de bonificacions fiscals que ajuda col·lectius concrets com discapacitats, famílies nombroses, vídues, víctimes de violència de gènere, famílies amb pocs recursos o jubilats.

En la majoria de casos els descomptes són d’aproximadament el 55 %, però poden arribar al 90 %. El primer tinent de batle Felip Jerez i el regidor d’Hisenda Antonio Aguilar han estat els encarregats d’explicar com es poden tramitar aquestes bonificacions.

En primer lloc, els inquers ja poden sol·licitar, per tercer any consecutiu, el pagament fraccionat dels principals imposts municipals. La taxa de fems o l’impost de vehicles es poden abonar de forma mensual, trimestral o anual. Això sí, si es vol pagar de forma fraccionada, s’haurà de presentar una petició abans del 28 de febrer.

El pagament fraccionat no suposa cap tipus d’interès i, a més, se’n pot beneficiar tothom sense cap tipus de limitació.

També cal recalcar la fórmula de pagament anticipat del rebut de la contribució, que inclou un descompte del 5 % amb un límit de 60 euros. Ara bé, en aquest cas s’ha de pagar el rebut abans d’acabar el mes de gener.

D’altra banda, Jerez i Aguilar han recordat que Inca és pionera en bonificacions fiscals i que hi ha aprovats més de 50 descomptes. Tots dos han anunciat una campanya de difusió per tal que cada vegada més persones ho sàpiguen i se’n puguin beneficiar.

Els col·lectius més afavorits són joves que compren el seu primer habitatge, pensionistes, famílies nombroses, persones amb discapacitat, famílies amb tots els membres en l’atur… En la majoria de casos hi ha descomptes del 55 % en l’IBI, però que poden arribar al 90 %, a més d’en altres camps.

El passat any l’Ajuntament va rebaixar la contribució urbana a 722 famílies. Gràcies a les bonificacions fiscals els inquers deixaren de pagar 228.766 euros, cosa que va suposar un estalvi mitjà de 200 euros per família. L’Ajuntament ha resolt de forma positiva tres de cada quatre peticions.

Per categories els descomptes aplicats a edificis protegits és el més nombrós, amb 254 peticions aprovades per un valor total de més de 112.000 euros.

A aquest grup li segueixen les famílies nombroses, amb 116 peticions per un total de 43.805 euros. Seguit tenim els pensionistes, amb 106 demandes ateses per un total de 18.463 euros.

A continuació hi trobam els joves que compren el seu primer habitatge i que durant tres anys tenen un 55 % de descompte. El passat any foren 87 amb un descompte total de 20.260 euros.

Les famílies amb baix nivell de renda que es beneficiaren de les ajudes són 63 per un valor de 13.135 euros i els propietaris d’habitatges protegits van ser 72. També s’han aprovat 10 peticions de famílies en atur, 9 de persones amb discapacitat i 5 per a víctimes de violència de gènere.

A tot això, a més, se li ha de sumar que l’Ajuntament també ha realitzat descomptes en la tarifa de fems i en la quota del servei d’aigua a unes altres 181 persones.

Així mateix, s’han aprovat 546 peticions de bonificacions de caire social en l’impost de vehicles que van del 25 al 50 % i que afecten les famílies nombroses i les persones amb discapacitat.

Felip Jerez ha explicat que la filosofia amb la qual l’Ajuntament impulsa aquesta iniciativa és aconseguir que pagui manco qui manco té. Ha recordat també que enguany s’han congelat tots els imposts i taxes, i que s’ha rebaixat el coeficient de l’IBI al mínim legal.

Jerez ha anunciat per enguany una possible rebaixa en determinats tributs si el Govern central autoritza l’Ajuntament a utilitzar el superàvit municipal per a aquest ús, si bé ha precisat que només es troba en fase d’estudi.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image