L’Ajuntament i el Centre de Salut d’Inca comencen un procés participatiu per adherir-se al programa de Rutes Saludables que impulsa la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut, juntament amb la gerència d’Atenció Primària del Servei de Salut. Aquest projecte, que ja suma vint-i-una rutes (més de 66 km) i més de 2.100 usuaris a totes les Illes, té per finalitat la promoció de la salut i dels hàbits saludables.

ReunioCentreSalut_16

En el cas d’Inca, l’objectiu és crear uns itineraris adaptats a totes les edats i, per tenir una participació alta, responsables de l’Ajuntament i del Centre de Salut local s’han reunit per acordar la creació d’una d’assemblea oberta a la ciutadania, associacions i entitats. Aquesta serà una passa prèvia per posar en marxa el programa de Rutes Saludables de la Conselleria de Salut. Virgilio Moreno, batle d’Inca; María del Carmen Osés, regidora de Salut; i Aguas Santas Hernández, coordinadora de l’activitat al PAC Es Blanquer, s’han reunit per plantejar les alternatives de zones i vies que podrien formar part de l’activitat. “Creim que és important que tots els ciutadans participin de la creació de les Rutes perquè d’aquesta manera es poden trobar les millors alternatives, ja que la intenció de l’equip de govern és que hi hagi oferta per a diferents edats i forma física”, ha comentat Osés.

Les Rutes Saludables tendran el punt de partida al costat del Centre de Salut. El plantejament és acordar un recorregut que duri entre 30 i 40 minuts a peu, que és el temps que els professionals sanitaris consideren que una persona ha de caminar de mitjana diàriament. Després de la reunió amb la ciutadania, els trajectes seran analitzats per professionals de la Conselleria de Salut per tal que compleixin uns requisits mínims de bona il·luminació, bona pavimentació, absència d’escalons, seguretat en el trànsit i voreres amples i ombrejades. “La nostra intenció, juntament amb els responsables dels centres de salut d’Inca, és fomentar l’activitat física a l’entorn de la nostra ciutat per millorar, així, la salut dels veïns”, ha comentat Moreno. Des de l’Àrea de Salut s’estima que, atesa la configuració del nucli urbà, es podran crear entre 5 i 6 trajectes, combinables amb zones on es puguin fer exercicis, com els aparells biosaludables situats a l’avinguda dels Reis Catòlics.

A l’actualitat, el programa de Rutes Saludables és un projecte que ja suma vint-i-una rutes (més de 66 km) i més de 2.100 usuaris a totes les Illes, i que té per finalitat la promoció de la salut i dels hàbits saludables. En breu, s’hi sumaran 14 noves rutes, i en total hi haurà 80 km.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image