El consistori anuncia sancions de fins a 45.000 euros per a les persones que aboquin deixalles a fora vila

L’Ajuntament d’Inca vol posar fi de forma definitiva a l’abocament incontrolat i masiu de residus a fora vila, i més en concret al punt d’aportació ubicat vora l’escorxador municipal a l’inici del camí de Santa Magdalena.

El batle, Rafel Torres, anuncia que sol·licitarà els permisos necessaris a Delegació de Govern per aconseguir instal·lar un sistema de videovigilància a la zona que actuï com a mesura dissuassiva. Torres ha indicat que s’actuarà de forma contundent contra totes les persones que es trobin llançant residus.

La normativa legal faculta l’Ajuntament a posar multes que van des dels 901 fins als 45.000 euros per abocaments en sòl rústic com aquests.

L’Àrea de Serveis ve detectant dits abocaments, però els darrers mesos s’han incrementat de forma exponencial. Aquests residus van des de mobles i deixalles fins a aparells electrònics que necessiten un procés de reciclatge especial, o també enderrocs d’obres.

Això ha obligat a fer un esforç de neteja addicional fins al punt d’haver d’efectuar 5 netejes en una setmana i retirar més de 10 tones de residus d’aquest punt. Des de l’Àrea de Serveis es considera que la situació és insostenible.

Per les referències que es tenen de testimonis i dels mateixos residents de la zona, la major part d’aquests abocaments procedeixen de persones de municipis veïns en els quals no existeixen contenidors ni zones d’aportació a fora vila.

Des de l’Ajuntament s’havia plantejat l’eliminació d’aquest punt conflictiu, però s’ha optat abans per una solució intermèdia per tal de no eliminar el servei als residents propers.

Des de l’Ajuntament es recorda que existeix el Parc Verd al polígon industrial de Can Matzarí obert tots els dies de la setmana, on es pot llançar tot tipus de material reciclable així com una saca d’enderrocs per persona i dia. La instal·lació és d’ús exclusiu per als residents d’Inca.

Des de l’Ajuntament també es recorda que existeix un servei totalment gratuït de recollida de mobles i deixalles porta a porta per als particulars cridant al número 902 154 056.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image