L’Ajuntament d’Inca ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació Balear de Crohn, Colitis i Ostomizats (ABACCO), l’Associació de Crohn i Colitis Ulcerosa de Mallorca (ACCU Mallorca), i l’Associació per a la Incontinència Anal (ASIA). L’objectiu d’aquest nou acord és facilitar l’estacionament urgent a les persones amb patologia fecal, urinària, Crohn, colitis ulcerosa i ostomitzats.

«El nostre compromís amb aquestes associacions és ferm, i treballam conjuntament amb elles per aconseguir plegats facilitar i millorar la vida de les persones que pateixen aquestes malalties», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Per la seva part, el regidor de Participació Andreu Caballero destaca que «és totalment convenient i necessari dur endavant accions que ajudin en el dia a dia aquestes persones amb patologia fecal, urinària, Crohn, colitis ulcerosa i ostomitzats. Ja vàrem instal·lar un bany adaptat a les seves necessitats a la plaça de Mallorca, i avui amb aquest acord feim un passa més».

«Ja disposàvem d’un conveni amb ACCU Mallorca i un altre amb Abacco. Ara, amb aquest nou acord, unificam criteris i sumam esforços per ampliar la prestació als usuaris de l’associació ASIA», afegeix el regidor de Policia Sebastián Oriol.

Així doncs, gràcies a la signatura del conveni, la Policia Local d’Inca expedirà una targeta única i personal a les persones amb les patologies referides anteriorment que així ho sol·licitin, i que els permetrà aturar el vehicle a qualsevol lloc de la via pública quan tenguin una urgència. L’autorització és per aparcar el temps imprescindible sempre que no s’impedeixi la circulació de vehicles o vianants, amb un màxim de 60 minuts, i la targeta s’ha d’exposar al vehicle de forma que quedi sempre visible al parabrisa.

De forma paral·lela, cal destacar que el consistori de la capital del Raiguer ja va autoritzar, l’any 2016, els vehicles de les persones associades a ACCU Mallorca perquè poguessin utilitzar les reserves d’estacionament per a vehicles de mobilitat reduïda. Així mateix, l’Ajuntament disposa d’un acord amb ABACCO amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia de Crohn, colitis ulcerosa i ostomitzats, i manté un contacte estret amb ASIA, amb la voluntat d’arribar a acords per millorar també la qualitat de vida les persones amb incontinència anal.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image