Aquest estiu s’han invertit més de 12 milions d’euros a centres educatius de les Illes Balears, dels quals 1,9 s’han destinat a aquest institut d’Inca per construir onze noves aules

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha visitat avui les obres de millora a l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca. A l’acte també han participat el director general de Planificació, Ordenació i Centres Antoni Morante, la directora general de Formació Professional i del Professorat Maria Alorda, el gerent de l’IBISEC Miquel Coll i el batle d’Inca Virgili Moreno.

Les autoritats han visitat les obres que han començat a l’IES Berenguer d’Anoia

El projecte de millora a l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca suposa una important ampliació del centre, que donarà amplitud a l’institut i solucionarà els actuals problemes d’espai. Les obres de reforma, adjudicades el passat mes de juliol per un import de 1.916.718 euros, tenen un termini d’execució de 12 mesos. Les previsions apunten que podrien estar finalitzades el proper curs 2019-2020.

Cal esmentar que aquest estiu també s’ha impulsat una altra actuació important al CEIP Ponent d’Inca, que serà objecte d’una ampliació que permetrà la construcció de quatre noves aules amb una inversió de 459.406 euros i amb un termini d’execució de 5 mesos. Ja s’ha licitat, i estan a punt de començar les obres.

A més, també s’han realitzat altres millores de les infraestructures educatives del municipi. En concret, aquest estiu s’han executat actuacions al CEPA Francesc de Borja Moll i a l’IES Pau Casesnoves. Entre les dues intervencions s’haurà destinat un total de 84.977 euros.

En total, al municipi d’Inca s’hauran invertit per al nou curs gairebé 2 milions i mig d’euros.

Armengol ha recordat que “des del principi de la legislatura es va dir que aquesta seria la legislatura de l’educació. I no només han estat paraules. També són fets. Ja s’ha multiplicat per quatre la inversió de tota la legislatura passada en els centres educatius. Per tant, s’han multiplicat els recursos públics, i només aquest estiu s’han invertit 12 milions d’euros.” En el cas concret del Berenguer d’Anoia, la presidenta ha afirmat que “aquest pla d’inversió permetrà eliminar les aules modulars, cosa que suposarà donar resposta a una reivindicació de fa més de deu anys. Era una ampliació necessària”.

Per la seva banda, el conseller d’Educació ha explicat que “un dels elements clau per a la millora del sistema educatiu és tenir infraestructures educatives. Venien d’un dèficit important, un problema que s’agreuja a causa d’una particularitat de les nostres Illes: que cada curs, a diferència de la resta de l’Estat, augmenta l’alumnat. Per tant, hem d’ampliar el que tenim per millorar la qualitat”.

Un projecte de més d’1,9 milions d’euros a l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca

Les obres d’ampliació previstes a l’IES Berenguer d’Anoia a Inca preveuen la construcció d’un annex a l’actual edifici principal del centre. Es tracta d’un important projecte de reforma que contempla l’edificació d’un volum annexat a l’edifici central on es construiran onze noves aules, a més d’una nova escala, un ascensor, així com zones de bany a cada una de les plantes.

El projecte d’ampliació permetrà també retirar les tres aules modulars que hi ha actualment al centre i donar resposta a les necessitats d’escolarització en els nivells educatius de secundària. El període d’execució previst és de 12 mesos.

Més de 12 milions en infraestructures educatives aquest estiu

El Govern de les Illes Balears, mitjançant la Conselleria d’Educació i Universitat, continua treballant en la millora de les infraestructures educatives de les Illes Balears, i aquest estiu ha realitzat una inversió de 12 milions d’euros per a obres a centres educatius de totes les Illes. Des que es va començar la legislatura ha invertit 44 milions en aquest concepte.

Aquest estiu s’han programat 96 obres a centres educatius de les Illes, 26 de les quals d’obra major

El balanç en obres des de l’inici de la legislatura és de més de 560 obres majors i menors realitzades a 240 centres, que representen el 80 % dels centres educatius de les Illes Balears. Cal esmentar que això suposa multiplicar per quatre les inversions que es dugueren a terme durant tota la legislatura anterior.

Tant aquesta obra com la resta de les que s’han executat aquesta legislatura fins a 31 d’agost de 2018 ja es poden consultar a Google Maps. L’enllaç també s’ha posat a disposició de tothom a la pàgina web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

Compartir

AGENDA

ACTUALITAT

Newsletter Image