L’Ajuntament d’Inca ha habilitat un solar situat a l’avinguda del General Luque per crear un nou aparcament, a just només 15 minuts a peu del centre de la ciutat. D’aquesta manera, la barriada de Crist Rei disposarà de 100 places més d’estacionament. A més a més, la Policia Local d’Inca ha adaptat l’espai per definir un itinerari alternatiu per als vehicles pesats que acudeixen al supermercat proper i evitar així la seva circulació per la zona residencial.

«El nostre objectiu principal és impulsar una mobilitat urbana més sostenible i eficient. Per tant, seguim treballant per facilitar l’accés al centre i altres indrets del nucli urbà sense necessitat d’anar amb vehicle. D’altra banda, amb aquesta actuació donam també resposta als veïnats de Crist Rei que reclamaven que es limitàs l’accés de grans camions i tràilers a la zona residencial», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Així doncs, després de la signatura del conveni de cessió del solar amb la propietat, el consistori de la capital del Riquer ha duit a terme una important actuació per adaptar l’espai i convertir-lo en un aparcament. En concret, s’ha condicionat el paviment, s’ha substituït el tancament i s’ha delimitat la superfície per aprofitar al màxim el lloc disponible per a aparcament.

Per tant, aquest nou aparcament se suma a les zones d’estacionament que ja hi havia habilitades a Inca, seguint la mateixa dinàmica de cessió de solars, entre les quals se’n troba una al barri de So na Monda amb una capacitat de 100 places; una altra a l’avinguda d’Alcúdia, amb 50 places d’aparcament; i una altra al carrer d’Andreu Caimari, entre altres.

Així mateix, l’Ajuntament està ja treballant per augmentar la xarxa de pàrquings i continuar millorant el trànsit de vehicles, especialment al centre de la ciutat. Per això, prèviament s’ha efectuat una important tasca d’anàlisi i avaluació de totes les parcel·les que hi havia sense ús als diferents barris, i que es podien reconvertir en zones d’estacionament de vehicles a l’aire lliure, d’acord amb les necessitats de la ciutadania.

Compartir

Newsletter Image