Les obres suposaran una inversió de més de 374.000 euros sufragades amb el superavit municipal

La junta de govern municipal ha aprovat posar en marxa el procés de contractació per a tres de les inversions que es duran a terme enguany amb el superàvit municipal.

Es tracta de la creació del nou arxiu municipal, la reforma viària del carrer Jaume II i la reparació de la coberta de la residència Miquel Mir.

El nou arxiu municipal s’ubicarà a la planta soterrada del Casal de Cultura, que fins ara s’havia usat com a local d’assaig per part d’una entitat musical del municipi.

Les obres impliquen el condicionament d’aquest ample espai per tal que doni cobertura a l’enmagatzematge de documents al manco per 50 anys. El pressupost és de 88.067 euros i el termini d’execució serà de dos mesos.

Fins al moment l’arxiu municipal està repartit entre el tercer pis del Claustre de Sant Domingo on s’hi troben els documents històrics, mentre que els documents administratius es troben dividits entre la planta baixa del Claustre i el primer pis del Mercat Cobert.

Aquestes obres permetran reubicar a un sol lloc tot l’arxiu administratiu i facilitar el seu ús i preservació.

La reforma de la teulada de la residència Miquel Mir també és una prioritat i suposarà una despesa de 165.000 euros. Les obres es farien en tres mesos. En aquest cas es tractarà de reparar la zona antiga de l’edifici que es troba més malmesa i canviar les teules trencades a la part nova.

La reforma del carrer Jaume II te com a finalitat ralentir la velocitat dels vehicles per tal de guanyar en seguretat incloent l’ús de la via per part dels vianants que travessen a peu. A més, es crea una nova zona d’estacionament lateral i es deixa la zona preparada amb una reserva d’espai per al futur carril per a bicicletes. El pressupost és de 120.000 euros i el termini d’execució serà de dos mesos.

Es creen 6 illetes centrals agrupades de dues en dues que funcionaran com a rotondes. L’actuació afectarà tot el carrer Jaume II des de la rotonda d’accés cap a l’avinguda Reis Catòlics fins l’accés a l’institut Berenguer d’Anoia.

En aquest projecte també s’ha inclòs el repintat vial de les avingudes Jaume I i Jaume II des de la rotonda d’entrada a Inca venint de Palma fins al Poliesportiu Mateu Cañellas.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image