El consistori posa en marxa un altre curs dirigit a ajudar joves que es troben en risc d’exclusió social

Els alumnes participants en el curs d’Activitats d’auxiliar de comerç han realitzat pràctiques en 13 establiments de la ciutat gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament i aquests comerços.

Això ha fet possible que 15 alumnes desenvolupassin 40 hores de pràctiques establertes per tal d’aconseguir el certificat de professionalitat de nivell 1 que els acredita per poder treballar en aquest sector. Dit curs de formació ha estat subvencionat pel SOIB.

El SOIB subvenciona els empresaris i comerços que tenen alumnes en pràctiques que ho vulguin sol·licitar amb la quantitat de 3 euros per hora i per alumne.

Els esmentats convenis han permès que l’alumnat pugui posar en pràctica els continguts teòrics que han après des del 14 de maig, en què es va iniciar el curs. Les pràctiques es duran a terme entre el 6 i el 20 d’agost.

El batle, Rafel Torres, ha explicat que “la resposta dels comerciants i empresaris d’Inca ha estat molt bona, la qual cosa ha permès que l’organització i coordinació de dites pràctiques hagi estat efectiva”.

L’alumnat del curs han estat persones en situació d’atur i han completat una formació específica en el sector comerç, per la qual cosa des de l’Àrea de Formació agraïm a l’Associació de Comerciants d’Inca i a totes les empreses i comerços amb els quals s’ha contactat la seva col·laboració i implicació en aquesta acció formativa.

A més, l’Ajuntament n’ha posat en marxa una altra d’adreçada a joves d’entre 16 i 30 anys en risc d’exclusió social i amb dificultats d’inserció laboral.

Es tracta d’un curs de formació anomenat Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, de la convocatòria per a col·lectius vulnerables realitzada pel SOIB. S’ha iniciat amb 15 alumnes, amb un pressupost de 36.675 € subvencionat pel SOIB.

L’alumnat d’aquest curs també farà 40 hores de pràctiques en el mes de novembre a diferents empreses d’Inca que tenguin departament d’administració.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image