Ajuntament i Consell negocien la restauració dels elements de valor a través de l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca

Aquesta setmana hauran visitat el Teatre una desena d’empreses interessades a executar les obres de reforma

La Junta de Govern municipal ha aprovat avui la llicència definitiva d’instal·lació del Teatre Principal d’Inca. Aquest tràmit suposa modificar la llicència existent des de 2010, atès que el projecte definitiu que s’executarà per reformar l’edifici és sensiblement diferent. Aquesta autorització s’adapta al nou projecte.

D’aquesta manera se salva un nou tràmit administratiu necessari per poder utilitzar l’edifici tot just després que s’acabin les obres de reforma. L’Ajuntament no cobrarà a la Fundació del Teatre Principal la liquidació corresponent de 806 euros per la taxa.

D’altra banda, l’Ajuntament informa que ha encetat negociacions amb el Consell de Mallorca per a la restauració de diferents elements mobles de valor que s’han inventariat al Teatre. Es tractaria d’elements com ara els quatre vells projectors, pòsters o programes de mà, que ara s’estan inventariant.

Dita feina es duria a terme a través de l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca, al qual se cediria el material en dipòsit perquè es netejàs i es posàs a punt. Una vegada feta l’obra del Teatre retornarien per ser exposats en llocs a determinar dins l’edifici.

També s’han detectat una sèrie de teules de valor que se cedirien per exposar al Museu de la Teula de Fornalutx, on estarien ben conservades amb la condició de retornar a Inca quan es necessitassin.

Així mateix, l’Ajuntament ha detectat un interès empresarial molt important per l’execució de les obres de reforma de l’immoble després que s’hagi obert el procés de licitació. Només aquesta setmana s’haurà registrat una desena de visites per part d’arquitectes d’empreses que volen optar a la licitació. Els tècnics municipals acompanyen en aquestes visites els membres de les empreses.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image