Conferències de divulgació científica de la II Fira de la Ciència i la Tecnologia

 • Per a què serveix avui la Intel·ligència artificial?
  Dissabte 28 d’octubre a les 19 h
  A càrrec de Raúl Vicente, professor a la Faculty of Mathematics and Computer Science (Universitat de Tartu, Estònia). Investigador col·laborador de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC).
  La Intel·ligència Artificial consisteix en dotar als ordinadors de la capacitat d’aprendre i raonar, que una màquina sigui capaç de recollir informació del seu entorn, l’interpreti i finalment doni una resposta adequada. Per exemple, els cotxes de Google sense conductor capta la informació de la carretera a partir de diversos sensor i càmeres, reconeixen objectes i finalment controlen el volant i l’accelerador per mantenir-se a la ruta i no tenir accidents. En aquesta xerrada s’explicaran aquesta i altres aplicacions de la Intel·ligència Artificial.
 • Aprenent a mirar sota l’aigua per a fer ciència. Taller per convertir-vos en observadors del mar
  Diumenge 29 d’octubre a les 18 h
  A càrrec d’Inés Castejón Silvo, investigadora de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, UIB-CSIC).
  Observadors del Mar és el portal de ciència ciutadana per implicar-se en la recerca marina. Si t’agrada el mar, busseges, navegues, pesques, fas esports aquàtics o vas a la platja, pots participar i ajudar-nos en els nostres projectes científics. La teva mirada és molt valuosa. En aquest taller tots junts mirarem sota l’agua cercant peixos, crancs, herbeis i algues en imatges del fons del mar i us explicarem com ser uns bons observadors del mar per a fer ciència. Alguns es veuen fàcilment però d’altres estan ben amagats. Els sabreu trobar?
  Taller per a públic familiar i nens majors de 9 anys.
 • La cova de sa Piqueta: història d’un rescat
  Diumenge 29 d’octubre a les 19 h
  A càrrec de Xisco Gràcia, professor de l’IES Llucmajor i membre de la Societat Espeleològica Balear.
  Dos membres del Grup Nord de Mallorca, de la Societat Espeleològica Balear, realitzen un dia d’immersió rutinària d’exploració i topografia. Una coincidència de factors negatius provoquen un greu incident que per poc no acaba en tragèdia. En aquesta xerrada, Xisco Gràcia ens contarà els fets i la història de supervivència i rescat.

Totes les xerrades es realitzaran a l’estand de l’empresa fibwi a la Plaça Mallorca.

La II Fira de la Ciència i la Tecnologia compta amb el patrocini de la Direcció General d’Innovació i Recerca, de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

 

Compartir

Newsletter Image