L’oferta municipal d’oci per a joves registra 350 inscrits enguany

Donar una sortida d’oci als joves d’Inca durant els mesos d’estiu i una solució per a les famílies que fan feina durant les vacances escolars. Aquesta és la doble finalitat que persegueix l’Esportiueig 2013, l’oferta d’oci juvenil que l’Ajuntament d’Inca organitza i que enguany ha batut tots els rècords superant els 350 inscrits. Això suposa un increment del 40 % en la matrícula respecte al passat any.

El batle, Rafel Torres, i la regidora d’Esports, Catalina Coll, han visitat avui el Poliesportiu Mateu Cañellas, que és el centre d’operacions a on es concentren la major part de les activitats.

L’Esportiueig dóna cobertura a infants des dels 3 fins als 16 anys, encara que el 80 % de la demanda és per a menors de 13 anys. Els serveis d’Esportiueig es divideixen en diferents grups. A part dels grups generals hi ha Esportiueig centrat en esports concrets com ara el futbol o el tennis. També compta amb molta acceptació l’Sportsummer, una iniciativa en la qual els infants practiquen l’anglès durant les hores en què romanen fent activitats amb els monitors. Tant l’Esportiueig de futbol com l’Sportsummer eren les dues novetats d’enguany i, després d’esgotar d’entrada les places disponibles, es preveu ampliar l’oferta el proper any.

El servei ordinari es realitza de 9 a 13 hores, si bé existeix un servei de guarderia des de les 7.30 hores del matí. Així mateix, hi ha un torn d’horabaixa i menjador, de manera que els nins poden perllongar la seva estada fins a les 17 hores. El preu que s’abona per setmana és de 35 euros en horari bàsic i d’uns altres 10 euros per al torn de tarda.

Des de l’Ajuntament es fa un esforç per moderar al màxim aquestes tarifes, atesa la necessitat que hi ha per part de les famílies. Actualment l’Ajuntament subvenciona el servei en 20.000 euros, quantitat que no es cobreix amb el pagament de les tarifes. Això suposa que cada usuari es beneficia d’una ajuda indirecta de 57 euros que no ha de pagar.

Per altra banda, se subvencionen diferents places per a nins de famílies en situació de precarietat, amb informe previ dels Serveis Socials.

Des de l’Ajuntament el batle, Rafel Torres, ha expressat la seva satisfacció per l’increment en la matrícula, que ve a demostrar que es tracta d’un servei imprescindible per a moltes famílies. A més, és un servei que ofereix totes les garanties i que dóna tranquilitat als pares perquè saben que els seus infants estaran ben atesos i realitzaran activitats sanes.

L’Esportiueig clourà la seva activitat el 13 de setembre.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image