Unes altres 194 persones tendran enguany importants rebaixes en les taxes de fems i d’aigua

Fins a 439 famílies d’Inca veuran com enguany l’Ajuntament d’Inca els rebaixarà el rebut de la contribució urbana. Aquesta rebaixa serà del 55 % en tots els col·lectius afectats excepte en les famílies nombroses, en què s’arriba al 90 %. Això suposarà un estalvi mitjà d’uns 200 euros per família.

El batle, Rafel Torres, acompanyat pel primer tinent de batle, Felip Jerez, i pel regidor d’Hisenda, Antonio Aguilar, ha presentat el balanç de la campanya d’enguany d’aquests descomptes.

L’Ajuntament d’Inca ja ha resolt les 509 peticions de bonificacions fiscals fetes en aquest camp i s’han aprovat un 86 % de les presentades.

El nombre de peticions aprovades referents a l’IBI s’ha tornat a incrementar de nou; enguany en un 5 % respecte al passat any. Per categories, els pensionistes han passat a ser la més important amb 117 peticions atorgades, sis més que el passat any. La segueixen les corresponents a famílies nombroses, amb 115 per 117 al passat any.

Per tercer any consecutiu baixen les dirigides a joves que compren el seu primer habitatge, que enguany han estat 72. Aquest darrer aspecte s’ha d’atribuir al fet que hagin minvat les compres d’habitatges a causa de la situació econòmica i que ja hi ha ajudes concedides els darrers anys que expiren, ja que aquestes només tenen una vigència de tres anys una vegada que s’han concedit.

Els dos capítols en què ha augmentat la demanda són les famílies amb els seus membres en atur i les corresponents a famílies amb pocs recursos. En el primer cas s’han duplicat, s’ha passat d’11 a 22 ajudes, i en el segon han passat de 74 a 90.

Per a víctimes de violència de gènere s’han aprovat 4 bonificacions i unes altres 9 per viduïtat. S’ha de recordar que aquest darrer descompte es va incorporar el passat any.

A tot això, a més, se li ha de sumar que l’Ajuntament farà descomptes en la tarifa de fems i en la quota del servei d’aigua a unes altres 194 persones.

Des de l’equip de govern es manté que amb l’actual política de bonificacions fiscals l’Ajuntament intenta aplicar la premissa solidària de que pagui manco imposts qui manco té. Ara mateix hi ha aprovat mig centenar de bonificacions fiscals de diferents tipus.

Per altra banda, enguany els rebuts de la contribució urbana en general baixaran, després que l’Ajuntament hagi rebaixat el tipus per calcular-los; l’han deixat en el 0,50, el mínim que permet la llei.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image