El batle Torres presenta la memòria policial anunciant una Junta de Seguretat amb la delegada del Govern

Inca manté els seus nivells de seguretat ciutadana. Així ho ha destacat el batle, Rafel Torres, durant la presentació de la memòria d’activitat de la Policia Local corresponent al passat any. Torres ha estat acompanyat per la regidora d’Interior, Margalida Horrach, i pel major de la Policia, Baltasar Perelló.

D’aquest document s’extreu que el nombre d’atestats penals es manté pràcticament igual que el passat any amb 838. Això sí, s’ha notat una forta baixada del 30 % en matèria de furts.

En aquest sentit la regidora Horrach ha destacat “la bona feina que fa la Policia, sobretot de paisà en els dies de mercat. Aquest era un problema endèmic que anam eradicant”.

També hi ha hagut un descens del 20 % en el nombre de detinguts que té a veure amb seguretat vial. En canvi, han augmentat els relacionats amb patrimoni.

Si es passa a trànsit, s’ha incrementat el nombre d’accidents respecte al passat any en un 18 %, s’ha passat de 229 a 268. S’ha triplicat la xifra de ferits lleus, però ha baixat la de ferits greus i no hi ha cap mort afortunadament.

Tot plegat ve a indicar que hi ha més petits cops i accidents per distraccions o per trànsit dins la ciutat enfront de la tendència anterior de manco accidents, però més grans.

Per altra banda, s’ha fet una campanya intensiva enguany per lluitar contra el binomi alcohol i conducció. “Hem multiplicat quasi per 3 el nombre de controls realitzats amb 119, pels quals han passat quasi 1.000 vehicles”, ha explicat Horrach.

Si s’analitzen les multes de trànsit i estacionament, s’adverteix una reducció del 15 %. Aquest fet segons el batle Torres i la regidora Horrach “és una bona notícia perquè vol dir que a poc a poc els inquers van respectant més les normes de trànsit. Hem passat de 2.530 a 2.269 denúncies. El nostre desig seria posar-ne moltes manco, però necessitam la col·laboració ciutadana”.

Per tipus de sancions baixen en més d’un 15 % les relatives a aparcament davant guals i un 7 % les imposades per aparcar en càrrega i descàrrega. Ara bé, per contra han augmentat un 70 % les relatives a ocupació de places destinades a discapacitats.

La memòria també indica que el passat any es varen retirar molt manco cotxes de la via pública. Es va passar de 858 a 772. Això ve motivat per la baixada de les sancions de trànsit i per la major responsabilitat dels conductors a l’hora d’aparcar.

En canvi, ha pujat un 45 % l’abandó de vehicles en la via pública en un any. El 2013 s’obriren 351 expedients per només 231 el 2012.

Un altre dels aspectes que ha destacat l’Ajuntament és la feina de la Unitat Preventiva, de la qual destaca la lluita contra el tràfic i tinença de drogues. En aquest aspecte s’han aixecat més de 70 actes per consum o tinença.

També criden l’atenció les 17 actuacions registrades per intervenció d’armes. La UP també ha actuat en matèria de compliment d’ordenances municipals amb 68 actuacions i unes altres 97 per denúncies de trànsit.

El batle Torres ha exposat que aquest unitat realitza una actuació preventiva i que “la veritat és que ha registrat molt bons resultats a l’hora de generar una sensació de seguretat en espais públics. Pel fet de ser un cos especialitzat està complint molts objectius marcats”.

Torres ha recalcat que “el nivell de seguretat ciutadana a Inca és alt i per sobre de la mitjana de municipis de similars característiques. Aquesta tranquil·litat la tenim sobretot perquè a part de la feina en si de la Policia hi ha una extraordinària feina conjunta amb la Guàrdia Civil. Això és bàsic per lluitar contra la delinqüència”.

En aquest sentit el batle ha anunciat la convocatòria d’una Junta Local de Seguretat amb la delegada del Govern per repassar les xifres del passat any i els procediments de col·laboració amb la Guàrdia Civil.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image