El barri de Crist Rei ha estat el primer d’Inca a participar del nou sistema de recollida de residus de la ciutat. Ahir dilluns, durant el primer dia de retirada de contenidors, un comitè format pel regidor de Serveis, tècnics de l’empresa de medi ambient i responsables de l’empresa encarregada de la recollida passaren a recollir per tota la zona de Crist Rei 1.520 quilos d’envasos, fet que suposa una xifra rècord. «La implicació dels veïns, al primer dia, ha estat molt encoratjadora, hem pogut resoldre molts dubtes i veure les zones que es necessita reforçar», ha afirmat el regidor de Serveis Paco Verdejo. Durant els pròxims dies s’intensificarà la vigilància i la informació a tota la zona. A més, el centre cívic de la plaça del Lledoner estarà obert de dilluns a dijous de 19 a 21 hores fins al pròxim 30 d’agost per tal de resoldre dubtes i fer entrega dels poals per a residus orgànics.

En aquesta popular zona de la capital del Raiguer s’ha implantat la recollida porta a porta, la qual cosa ha suposat l’eliminació de prop de 200 contenidors als carrers i places. Segons els tècnics municipals, amb l’operació s’hauran guanyat 95 llocs d’aparcament. La totalitat estarà disponible una vegada que s’hagin eliminat les forquilles que delimitaven les zones d’aportació a les vies públiques.

També, durant les setmanes vinents, la Policia Local durà a terme una campanya especial de vigilància i informació a la barriada de Crist Rei. L’objectiu és que els residus es dipositin al lloc adequat segons el calendari fixat i en horari de 21 a 23 hores. A més, se subratllarà que fora d’aquestes hores es pot emprar el punt verd situat al polígon industrial.

Paral·lelament a la llevada de contenidors, s’ha posat en marxa una campanya de xoc d’adequació de les àrees d’aportació. L’empresa concessionària de la neteja viària ha activat un procés intensiu amb màquines de pressió d’aigua per eliminar tota la brutícia d’aquestes zones. A més, es reforçarà amb la presència dels operaris que fan retirada manual de residus. «Aquesta operació durarà unes setmanes per tal de deixar aquests indrets preparades per als aparcaments i eliminar algunes restes de vessaments que havien quedat incrustades al paviment», ha explicat Verdejo.

Compartir

AGENDA

ACTUALITAT

Newsletter Image