Torres planteja que part de l’obra es financi amb l’1 % cultural

El batle d’Inca, Rafel Torres, proposarà al proper Ple de l’Ajuntament un acord a tots els grups per demanar conjuntament que l’Estat central aporti finançament per al projecte de reforma del Teatre Principal.

Torres ha presentat una Proposta de Batlia en la qual se sol·licita al Ministeri de Foment que informi l’Ajuntament d’Inca quan s’obri la nova línia de subvencions 2014 finançades amb l’1 % cultural. De la mateixa manera es demana que s’hi inclogui el projecte del Teatre Principal, atès que encaixa a priori amb els requeriments exigits per ser-ne beneficiari.

La Moció també demana a l’Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música que informi l’Ajuntament d’Inca quan s’obri la nova convocatòria de subvencions 2014 destinada a equipaments d’espais escènics i que inclogui el projecte en aquesta línia.

Aquesta proposta arriba com una conseqüència de la línia de feina encetada per l’Ajuntament per aconseguir finançament addicional procedent de Madrid per a l’obra. El passat 2 d’octubre una delegació municipal va realitzar una visita al subdirector general de l’Institut de Patrimoni Cultural a Madrid. D’aquella reunió es varen treure les directrius per aconseguir aquest finançament.

L’Ajuntament d’Inca està lluitant per aconseguir dur endavant la reforma del Teatre Principal. L’immoble de titularitat pública, en la qual figuren Govern, Ajuntament i Consell, és una de les joies arquitectòniques de la ciutat i té un inqüestionable valor patrimonial. La seva reforma tendria repercussions altament positives en la nostra ciutat tant des del punt de vista social, cultural i també econòmic.

Fins al moment s’ha tancat un acord per aconseguir que la reforma, xifrada en uns 5 milions d’euros, es pugui finançar al 50 % per les administracions propietàries i l’altre 50 % a través de fons europeus. Ara bé, aquest Ajuntament no ha renunciat a aconseguir més finançament, que permetria minvar l’aportació dels propietaris i, per tant, poder dedicar aquests doblers a altres projectes beneficiosos per als inquers.

El batle Torres reafirma que “l’objecte de la Moció és continuar al damunt de la feina feta i que ho sàpiguen a Madrid, que estam lluitant de veres per aquest projecte. Creim que és una proposta real i possible perquè així ens ho han dit a Madrid”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image