Augmenta un 11 % la recollida a la ciutat, i a Mallorca se situa en 24 quilos per persona, 10 per sobre de la mitjana estatal

El Consell de Mallorca amb el suport d’Ecovidrio ha posat en marxa avui al mercat d’Inca una campanya de conscienciació per tal de fomentar el reciclatge de vidre entre la ciutadania.

Avui s’ha muntat una parada al mercat en la qual es repartien bosses verdes a on dipositar a casa els recipients de vidre per llançar després als contenidors.

En aquest cas, el joc en qüestió consisteix a retornar aquestes bosses plenes en unes setmanes quan es torni a muntar la paradeta. A canvi els ciutadans rebran un regal.

La consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca Catalina Soler i el batle d’Inca Rafel Torres han presentat avui aquesta iniciativa, que recorrerà diferents mercats de la nostra illa, com Alaró, Alcúdia, Sineu, sa Pobla, Campos i Felanitx.

Segons les dades del Consell els mallorquins reciclam quasi 21 milions de quilos d’envasos cada any, la qual cosa suposa una mitjana de 24,2 quilos per habitant, una xifra quasi 10 quilos major que la mitjana nacional.

A Inca els dos darrers anys s’ha incrementat en un 12 % el volum de vidre recollit. Això es deu en bona part a la implantació de sistemes de recollida de vidre porta a porta a molts de comerços de la ciutat.

Compartir

Newsletter Image