La cooperativa pagesa ve denunciant a l’Ajuntament des de fa temps que a la zona rural d’Inca han detectat zones conflictives de trànsit entre camins i carreteres. Veure i prendre nota d’aquesta situació ha estat l’objecte de la visita de la consellera insular del Territori i Infraestructures Mercedes Garrido, el batle d’Inca Virgilio Moreno, el director insular d’Infraestructures i Mobilitat Iñaki Miranda, el tinent de batle de Món Rural Àngel García i membres de la cooperativa. Durant el recorregut els tècnics de la institució insular han marcat diversos punts on l’índex de perillositat és alt i on s’ha d’estudiar la necessitat de fer-hi alguna intervenció.

visitaCIM03

“Creiem important que, no només a les vies principals, es vagi revisant contínuament a tot el traçat de camins i carreteres secundàries els trams on es concentren més accidents per a una tasca de prevenció més efectiva”, ha manifestat Garrido. En aquest sentit s’ha fet un primer treball de camp de la zona rural del municipi per detectar, juntament amb els pagesos que són els usuaris més habituals, els punts més exposats a accidents. D’aquesta manera, i segons els membres de la cooperativa, les vies en direcció a Llubí i Sineu poden presentar el major índex de problemes. La problemàtica més comuna és la manca de visibilitat a alguns punts. “Hem comprovat sobre el terreny l’evident perill que corren els usuaris dels camins a les interseccions amb les carreteres, i veiem necessari posar damunt la taula solucions amb la finalitat d’eliminar el perill”, ha dit Moreno. Els pagesos han proposat diverses alternatives als tècnics, fruit que hi passen habitualment.

reunioCIM_01

Per altra banda, els tècnics han assegurat que més endavant es realitzarà una anàlisi en profunditat de totes les dades que s’han recollit durant aquesta jornada i que completaran en una pròxima visita. L’objectiu final és millorar el trànsit total de la zona rural. “Estam molt contents, amb l’ajuda del Consell de Mallorca, de poder donar una resposta als pagesos a un problema que havien denunciat feia temps”, ha assegurat García. Per part de l’Ajuntament s’han posat a disposició de la institució insular per tal de col·laborar per aconseguir resultats al més aviat possible.

Compartir

Newsletter Image