Des de fa molts anys, la direcció l’IES Berenguer d’Anoia ha denunciat la perillositat que suposa l’aturada d’autobús situada a la carretera Palma a Alcúdia a l’alçada de citat centre. Des del Consorci de Transports de Mallorca, a petició de l’Ajuntament d’Inca, s’ha trobat una solució tècnica que eliminarà la perillositat d’haver de travessar la via. El Batle d’Inca, Virgilio Moreno, acompanyat pel director general de Transports, Jaume Mateu, la regidora de Mobilitat, Antonia Triguero, la regidora d’Educació, Alice Weber i la directora de l’Institut Magdalena Coll, han conegut els detalls de l’obra que començarà ben aviat. “Estam molt satisfets que per part de la Conselleria s’hagi atès aquesta reivindicació històrica i tot en bé d’uns usuaris que vénen a classe des d’altres municipis a Inca”, ha dit Moreno.

NovaAturada_Berenguer_16-compressor

Segons els tècnics de la Conselleria les obres tendran un cost aproximat de 33.000 euros i afectarà les línies 340 i 351 que són les que donen servei a la zona nord de Mallorca. Les feines consistiran a suprimir una part d’espai enjardinat que separa la carretera del vial de servei pròxim al centre i al poliesportiu municipal. Aquest espai servirà com a aturada pels autobusos. Tant els tècnics de la Conselleria com els de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament han acordat la ubicació exacta per tal que, en un futur, no impedeixi actuacions de trànsit a la zona. “Es tracta d’una obra molta consensuada entre les institucions i que suposarà donar resposta a un problema de perillositat pels usuaris d’aquest transport”, ha indicat Mateu.

A l’IES Berenguer d’Anoia acudeixen alumnes de la zona nord, principalment dels municipis d’Alcúdia, Pollença, sa Pobla, Campanet, Búger i Selva. Sobretot, cursen els estudis de batxillerat artístic i els mòduls de comerç. “Per part del centre és una satisfacció que s’hagi decidit donar una solució a aquest problema que afecta uns 50 alumnes cada curs, però també serà positiu pels veïns de la zona”, ha dit Coll.

Compartir

Newsletter Image