L’Ajuntament aprovarà en el proper Ple una amortització extra de 2,4 milions d’euros i eliminarà sis préstecs pendents

Les arques municipals d’Inca finalitzaran el present any en una bona situació de sanejament. Només durant el 2013 s’haurà reduït el deute municipal en 4,5 milions d’euros.

L’equip de govern municipal durà a l’aprovació del proper Ple una operació per valor de 2,4 milions per cancel·lar anticipadament fins a sis préstecs amb diferents entitats bancàries. Aquests doblers se sumen al 2,1 milions ja prevists als pressuposts per pagar l’endeutament.

A més, la supressió dels referits préstecs, que finalitzaven el 2014 i 2015, permetrà al consistori estalviar un total de més de 74.000 euros en concepte d’interessos.

D’aquesta manera el deute municipal quedarà reduït a final d’any a 13,5 milions amb un pla de sanejament que fixa la seva reducció total en un termini de nou anys.

Aquesta nova operació de sanejament del deute municipal ha estat possible gràcies a l’esforç aplicat els darrers anys en la contenció de despeses i l’aplicació d’una economia realista en els comptes.

De fet, a hores d’ara l’Ajuntament compta en caixa amb més de 6,5 milions d’euros, dels quals sortirà el pagament anticipat dels préstecs esmentats.

En vistes al proper any els ciutadans d’Inca veuran congelades totes les taxes i imposts municipals, compromís que s’allargarà els anys 2015 i 2016. Així, l’Ajuntament no repercutirà en cap servei l’encariment de les despeses com ara les despeses de consum energètic, neteja o combustible.

Per altra banda, l’Ajuntament aprovarà per al proper any una reducció del tipus sobre el qual es calcula l’IBI, i que passarà del 0,52 % al 0,50. Aquest és el tipus legal mínim que es permet a les corporacions. Això suposarà una reducció del 5 % en la contribució urbana. L’Ajuntament deixarà d’ingresar així 350.000 euros, que quedaran en les butxaques de tots els inquers.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image