El pavelló del Quarter General Luque albergarà peces procedents dels museus de Manacor, Son Fornés i Sant Carles

El proper 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus per sensibilitzar les societats sobre el paper que poden tenir els museus en el desenvolupament de la societat.

A Mallorca, amb la idea de crear, també, vincles entre els propis museus, alguns s’han organitzat per disposar de peces convidades d’altres museus.

El Museu del Calçat i de la Pell s’ha implicat en aquesta iniciativa juntament amb el Museu de la Ciutat de Palma al castell de Bellver, el Museu Històric Militar de Sant Carles a Portopí, el Museu d’Història de Manacor, el Museu Arqueològic de Son Fornés a Montuïri i el Museu Municipal de Pollença. El fons d’art del Consell Insular de Mallorca, també participa en algun dels intercanvis.

Totes les activitats, coordinades i organitzades amb el suport del Consell Insular de Mallorca, tenen com a finalitats: mantenir viu l’interès del públic, augmentar el nombre de visites, crear nous vincles entre els museus i el seu públic i entre els museus mateixos, amb l’aspiració de poder treballar més en xarxa, poder augmentar el nombre d’activitats comunes i ser el germen de la futura Xarxa Insular de Museus.

Des del Museu del Calçat i de la Pell convidam els mallorquins i els visitants a conèixer o freqüentar els museus de Mallorca. A Inca es podran veure durant el mes de maig objectes provinents dels museus de Manacor, Son Fornés i Sant Carles. A més, es participarà en les jornades de portes obertes el proper 18 maig que faran tots els museus conjuntament.

El Museu del Calçat i de la Pell rebrà diverses peces: una del Museu de Història de Manacor, dues del Museu Arqueològic de Son Fornés i quatre del Museu Històric Militar de Sant Carles a Portopí, Palma.

Totes aquestes peces tenen una profunda relació amb la pell, ja que o bé són de pell en part o en la seva totalitat, o bé servien per cosir pell, ja que es podran veure uns punxons antiquíssims.

Del Museu d’Història de Manacor: una collera de pell.
Del Museu Arqueològic de Son Fornés: dos punxons per cosir pell trobades al recinte arqueològic.
Del Museu Històric Militar de Sant Carles: 4 articles diferents: un ganivet-punyal amb baina; un telek amb baina (ambdues són armes del nord d’Àfrica fetes en part de pell); una polvorera perdigonera i una polvorera perdigonera de dues boques.

El passat any el Dia Internacional dels Museus va tenir una participació rècord d’uns 35.000 museus que organitzaren activitats a més de 143 països.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image