L’Ajuntament treu a concurs les obres que permetran rehabilitar un pavelló de 1.000 metres per 499.000 euros

A final del present any la ciutat d’Inca comptarà amb un nou equipament comunitari que beneficiarà a moltes associacions. Es tracta del nou Casal d’Entitats Ciutadanes que s’ubicarà en un dels pavellons del Quarter General Luque. El batle, Rafel Torres, i el regidor d’Urbanisme, Felip Jerez, han presentat el projecte del nou Casal, que representarà una inversió de quasi 500.000 euros.

L’Ajuntament ja ha aprovat treure a concurs la rehabilitació integral d’aquest edifici que fins ara estava ocupat per l’escola de picapedrers anomenada Artífex Balear mitjançant un conveni. Per setembre s’adjudicaran i començaran les obres.

L’edifici és un element catalogat del complex del Quarter, per la qual cosa les obres hauran de respectar els elements protegits i la seva estructura. Les obres es podrien adjudicar a final de setembre o dins l’octubre i tendrien un termini d’execució de 3 mesos.

El projecte preveu deixar l’espai com un edifici modern i multifuncional on es treurà el màxim rendiment als seus 1.200 metres quadrats. S’ha de tenir en compte que les obres inclouran la realització de tots els serveis bàsics d’electricitat, serveis, climatització i llanterneria. A més, es realitzarà els envans interiors i les separacions noves d’espais, i es preservaran els sostres tradicionals de l’immoble.

La proposta de l’Ajuntament preveu crear una planta baixa amb una desena de despatxos, l’ús dels quals se cedirà a diferents entitats cíviques. També s’hi habilitaran uns grans banys i uns espais de magatzem.

A la primera planta s’ha pensat crear quatre grans sales multifuncionals que podran usar-se per a reunions de tot tipus, conferències, cursos i xerrades.

El batle, Rafel Torres, ha explicat que “amb dita intervenció l’Ajuntament aconsegueix donar una sortida a un conjunt d’entitats d’Inca que precisaven un espai urgent en aquests moments, després que ja no puguem fer més ús dels locals que GESA ens ha tengut cedits durant 15 anys”.

A la vegada Torres exposa que “amb aquesta obra recuperam una part més del nostre patrimoni i de la nostra història, i tenim més a prop ja que tot el Quarter sigui un conjunt d’edificis moderns dins del cos d’uns altres amb molta història”.

Les obres es finançaran amb part del superàvit registrat per l’Ajuntament enguany i que es destina a un conjunt d’inversions de millora de la ciutat.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image