Tenir el màxim d’informació és la millor de les armes que es pot donar a qualsevol adolescent a l’hora d’afrontar situacions de risc durant les marxes nocturnes. Amb aquesta pretensió el Policia Tutor d’Inca ha duit a terme la darrera setmana tota una sèrie de xerrades a set centres escolars d’Inca i en concret als estudiants d’ESO.

La celebració de dites xerrades ve motivada per la festa de tancament de curs que se celebra aquest cap de setmana a Alcúdia i que reuneix molts alumnes de municipis del Raiguer, del Pla i la zona nord de Mallorca.

Per aquest motiu també es fa un desplegament especial de policies tutors procedents dels diferents municipis de la zona, en el qual també participa la Policia Local d’Inca. La regidora d’Interior, Margarita Horrach, han realitzat avui una visita al Col·legi Sant Vicent de Paül, on el Policia Tutor duia a terme una de les xerrades.

Horrach ha advertit els joves que el vespre usin el cap, que no es deixin portar pel consum de determinades substàncies i que es poden divertir sense haver de recórrer a l’alcohol o les drogues. Horrach considera que “a Inca tenim una joventut molt sana, però és fonamental que tinguin el màxim d’informació respecte als riscs de la marxa nocturna per saber a què s’exposen. També és important que sàpiguen reaccionar en cas d’una emergència”.

Aquest és el tercer any que el Policia Tutor d’Inca ha duit a terme unes xerrades preventives a tots els alumnes de 3r i 4t d’ESO que cursen estudis als centres educatius d’Inca, en què se’ls dóna tant informació com consells cap a situacions que podrien trobar-se aquesta nit de festa. Es fa especial referència als problemes derivats del consum de drogues o d’alcohol, i se’ls prevé dels perills que comporten les referides substàncies.

Tant el Policia Tutor com els centres educatius valoren cada any molt positivament la iniciativa. Enguany s’ha tornat a comptar en aquesta activitat amb la participació de dos infermers del PAC que acompanyen el Policia Tutor per informar els joves de les conseqüències l’abús d’alcohol i de certes substàncies estupefaents.

Els centres participants enguany han estat: IES Berenguer d’Anoia, IES Pau Casesnoves, Col·legi Beat Ramon Llull, Col·legi La Salle, Col·legi Sant Vicenç de Paül, Col·legi Sant Tomàs d’Aquino i Col·legi Pureza de María.

La durada de la xerrada és d’uns 40 minuts, durant els quals s’explica la denominada part bona de la festa; estar amb els amics, passar-ho bé, bon temps, zona turística, platja…, pero també la perillosa: robatoris i furts, intoxicacions etíliques, botellot a la platja, baralles i agressions, danys a propietats privades, etc.

Es donen consells bàsics referents a la documentació que s’ha de portar, a no deixar les pertenences sense vigilancia, moure’s en grups per desplaçar-se, etc. S’informa dels telèfons bàsics per si hi ha alguna emergència: 061, 112. S’informa que el Policia Tutor d’Inca, així com els policies tutors de diferents municipis del Raiguer i de la zona nord, seran aquest vespre a Alcúdia per ajudar els joves per si hi ha algun problema, o per si simplement volen demanar informació o parlar amb algun policia “conegut” i amb qui tal vegada tenen més confiança.

La segona part és una exposició a càrrec d’una infermera del PAC que explica als joves les conseqüències de l’abús d’alcohol, és a dir, les conseqüències fisiològiques de la ingesta d’alcohol i com afecta les capacitats tant físiques com psicològiques.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image