L’Ajuntament i Es Garrover acorden la cessió per vint anys d’un pavelló que oferirà 30 places

L’Ajuntament d’Inca cedirà a la Fundació Es Garrover un dels pavellons del Quarter General Luque per ubicar-hi un centre de dia destinat a persones amb problemes de salut mental. L’objectiu d’aquest centre serà el d’adjudar aquestes persones en perill d’exclusió social a integrar-se en l’entorn social i familiar.

La Fundació Es Garrover és una associació sense ànim de lucre i la seva finalitat és la rehabilitació i reinserció social de persones amb malaltia mental a través de la inserció laboral, en l’àmbit territorial de l’illa de Mallorca, i centra la seva actuació preferentment a la comarca des Raiguer.

En el Ple que se celebra demà es durà a aprovació un conveni que ve a resoldre la falta d’espai que tenia Es Garrover per atendre dites persones. A més, li permetrà incrementar el servei des de 12 fins a 30 places.

L’Ajuntament aportarà el pavelló número 1 del Quarter General Luque, amb una extensió de 383 metres quadrats, durant un termini de 20 anys. El local precisa d’obres de reforma i adaptació a les necessitats de l’associació. És per aquest motiu pel qual s’ha redactat el corresponent projecte per part dels arquitectes municipals, que ascendeix a 68.086,74 euros.

Es Garrover haurà de procedir, a càrrec seu i sense cap cost per a l’Ajuntament, a realitzar les obres i instal·lacions que es detallen al projecte per adaptar-lo a les necessitats del centre que es vol crear. Una vegada executades, es prohibeix la realització de qualsevol tipus d’obra a l’immoble sense autorització de l’Ajuntament.

Les obres, edificacions i instal·lacions que realitzi Es Garrover durant tota la vigència del conveni quedaran a benefici de l’Ajuntament.

Quan hagin estat executades les obres, i durant tot el termini de vigència de la cessió, Es Garrover haurà de dur a terme i desenvolupar el projecte denominat “Servei d’estades diürnes per a persones en situació d’exclusió social amb problemàtica afegida de salut mental”. El pavelló només podrà ser destinat a executar el referit projecte. No obstant això, podrà ser destinat a altres activitats que siguin conformes amb la finalitat de la Fundació i que hagin estat prèviament autoritzades per l’Ajuntament.

Durant tot el termini de vigència de la cessió la Fundació es compromet a la neteja i conservació del local que se li cedeix, de forma que en tot moment presenti un bon estat de manteniment, i s’hauran de reposar els elements que es deteriorin i fer les reformes que siguin necessàries. Únicament seran per compte de l’Ajuntament les despeses d’electricitat i aigua.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image