El batle Torres lluitarà per una carretera amb manco impacte, però que solucioni l’accessibilitat a la ciutat

Finalitzar la reforma del Teatre Principal juntament amb millores en el dia a dia i un gran acord per a la Ronda Nord. Aquests són els tres grans objectius que s’ha marcat l’equip de govern municipal d’Inca per al que resta de legislatura.

Així ho ha posat de manifest avui el batle, Rafel Torres, en una trobada amb la premsa per explicar les seves línies d’actuació en els propers mesos.

Torres no ha amagat que aquesta ha estat una legislatura complicada en molts aspectes, però que s’ha aconseguit complir amb la primera de les prioritats: sanejar econòmicament l’Ajuntament. Això ha implicat també reduir progressivament el deute, pagar amb puntualitat i aconseguir un superàvit “que podrem invertir en millores per als inquers”.

A més, aquesta situació ens permet aplicar no només congelacions d’imposts com fins ara, sinó rebaixes. Enguany els inquers pagaran manco d’IBI i ho veuran als rebuts que rebran els propers mesos“, ha esmentat Torres.

Pel que fa a objectius, el batle ha indicat que “seguim en la lluita per millorar el dia a dia de la nostra ciutat: fonamentalment neteja i serveis públics. Ens queda molt per fer, però hem fet molt i necessitam la col·laboració ciutadana”.

D’altra banda, ha parlat de treure endavant més de 4 milions en inversions “molt necessàries que ja coneixeu”. La principal serà l’enllumenat públic. Totes les bombetes es canviaran i també la instal·lació elèctrica. Això donarà més seguretat subjectiva. Casal d’Entitats, asfaltatge de carrers, millores als parcs infantils, reparació de la Residència Miquel Mir, millores a la zona del Sallista i altres inversions esportives.

El Teatre Principal és la gran inversió cultural que es preveu tenir finalitzada amb la legislatura. El batle ha indicat que “hem solucionat el finançament, hem adjudicat les obres, i podem dir que l’empresa adjudicatària s’ha posat les piles els darrers dies destinant més homes i mitjans que mai. Mantenim el compromís d’acabar les obres pel març”.

El darrer gran tema que ha tractat el batle ha estat el de la Ronda Nord. Torres ha recalcat que “cercarem el màxim consens social i polític possible per treure una ronda que compleixi tres requisits: que ens la financi Madrid, que solucioni els problemes de trànsit d’Inca i que, a la vegada, tengui el menor impacte possible”.

El batle ha obert ja una ronda de reunions amb les associacions veïnals i les entitats afectades pel projecte per mirar de trobar un acord que inclogui els tres punts esmentats.

“En tot cas, una obra com aquesta implicarà un impacte, i d’això, tots n’hem de ser conscients, com som conscients que la Ronda és la solució als problemes de trànsit d’Inca, i sé també que a la llarga serà positiva per a l’economia si prenem ara mesures per promocionar comercialment i econòmicament la nostra ciutat”, ha dit el batle.

L’Ajuntament remetrà un informe tècnic al Consell de Mallorca incloent un bon grapat d’al·legacions, en el qual demana entre d’altres coses: solucions millors pel que fa als creuers amb camins rurals, reducció de la grandària de la Ronda o inclusió d’un carril bici i per a vianants en el projecte.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image