El Teatre Principal d’Inca cedirà a l’Ajuntament de Fornalutx un conjunt de teules pintades de valor patrimonial que varen ser trobades a les cases annexes al Teatre i que foren enderrocades. Les teules foren apartades i enmagatzemades en un espai municipal, on es troben en unes condicions constants de temperatura i sobretot d’humitat.

Al darrer Patronat del Teatre Principal es va acordar cedir en dipòsit aquests elements al casal de Can Xoroi de Fornalutx, que alberga un museu dedicat a la teula. El conveni que se signarà estipula que la cessió en dipòsit serà de 25 anys, a partir de la signatura del contracte.

Això no obstant, es deixa ben clar que la Fundació Teatre Principal d’Inca en qualsevol moment abans de la finalització del termini de vigència podrà declarar resolt el contracte i l’Ajuntament de Fornalutx vendrà obligat a entregar els béns objecte de cessió.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Fornalutx estarà obligat a adoptar els mitjans necessaris per a la protecció i seguretat dels béns, i es responsabilitzarà del seu estat de conservació.

També es farà càrrec de les despeses derivades de la conservació, exposició i transport dels béns. L’embalatge i el transport es realitzarà per personal especialitzat. Així mateix, subscriurà una assegurança pel valor que s’indiqui a l’efecte i que cobreixi les despeses dels riscs de transport i de permanència al casal de Can Xoroi.

El conveni estableix que no es podrà sotmetre les teules a cap tractament sense previ informe del tècnic competent en la matèria.

L’Ajuntament de Fornalutx també facilitarà el trasllat dels béns per a exposicions temporals, amb l’oportú informe tècnic previ, dictamen de la Comissió corresponent i autorització expressa del Sr. Batle.

Amb aquesta mesura es pretén salvaguardar un patrimoni d’Inca i garantir la seva preservació futura, a la vegada que se li treu un major rendiment cultural. En tot cas, el batle, Rafel Torres, ha assegurat que aquestes teules retornaran a Inca “tan bon punt com trobem oportú si les podem exposar”. Per Torres “aquest conveni és un bon exemple de col·laboració municipal en matèria cultural”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image