L’Ajuntament instal·la una trentena de nous iglús de recollida amb un dispositiu adaptat per a grans productors

Inca ha incrementat en un 33 % la recollida de vidre en només sis anys, i ha arribat als 272.840 quilos el 2013

Els comerciants d’Inca tendran molt més fàcil a partir d’ara reciclar els residus de vidre. L’Ajuntament ha començat a instal·lar 24 nous contenidors verds, que tenen com a principal característica tenir instal·lat un dispositiu que facilita el buidatge sense esforç dels contenidors més petits que tenen grans productors com bars o restaurants.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Tarragó, ha presentat avui aquesta iniciativa coincidint amb la setmana en la qual se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquests nous contenidors, col·locats ara vora el Museu del Calçat, ja han començat a ser instal·lats per tot Inca. A més, en una segona fase se’n col·locaran uns altres 12.

Actualment a Inca hi ha un total de 99 contenidors de vidre instal·lats al carrer. D’aquests, 3 són soterrats (un al carrer de la Pau, un altre al carrer dels Hostals i un altre a la plaça de l’Àngel), 24 són model VACRI (adaptats a la recollida de vidre comercial i que són els que es presenten avui a la roda de premsa) i la resta són contenidors de vidre normals. Properament s’ampliarà el nombre de contenidors adaptats als comerciants.

Pròximament ECOVIDRIO farà una campanya informativa als bars i restaurants del municipi per explicar-los el funcionament dels nous models de contenidors, i entregarà poals adaptats a aquest tipus de contenidor a tots aquells que s’hi vulguin adherir.

La ubicació dels nous contenidors de vidre que ja estan instal·lats està relacionada amb punts propers a zones de concentració de bars i restaurants d’Inca per facilitar l’aportació de vidre als comerciants.

Els contenidors han estat cedits gratuïtament pel Consell de Mallorca així com els poals que utilitzen els comerços per treure el vidre comercial en la recollida porta a porta. També és aquest el cas dels contenidors d’envasos i paper/cartó.

Inca ha incrementat un 33 % la recollida de vidre en només sis anys, i ha arribat als 272.840 quilos el 2013. D’aquesta quantitat 198.860 quilos corresponen a particulars i 73.980 quilos a la recollida municipal gratuïta porta a porta que es ve realitzant des de 2009.

A més dels contenidors de recollida de vidre, Inca disposa a hores d’ara de 103 contenidors de paper/cartó i 80 d’envasos. D’aquí poc es preveu reforçar el nombre de contenidors d’envasos, després de la petició feta pel consistori al Consell. Amb aquests números estam en la ràtio prevista al Pla Director de Residus Urbans del Consell d’1 contenidor per cada 300 habitants dels tipus paper/cartó, envasos i vidre.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image