El 2013 s’incrementà en un 50 % el nombre de persones que pagaren els seus imposts en diferents mensualitats

L’Ajuntament fa descomptes del 5 % en l’IBI si s’abona abans d’acabar el mes de gener

Els inquers ja poden sol·licitar, per tercer any consecutiu, el pagament fraccionat dels principals imposts municipals. La taxa de fems o l’impost de vehicles es poden abonar de forma mensual, trimestral o anual. Això sí, si es vol pagar de forma fraccionada, s’haurà de presentar una petició abans del 28 de febrer.

El pagament fraccionat no suposa cap tipus d’interès addicional per al ciutadà i, a més, se’n pot beneficiar tothom sense cap tipus de limitació.

El passat any, el segon en què es va poder realitzar aquest nou sistema de pagament, s’hi acolliren 4.003 rebuts per 2.679 de fa dos anys. Això representa un increment proper al 50 % en només un any.

El batle, Rafel Torres, considera que encara ara molts ciutadans no saben que poden triar aquesta opció, “per això farem un esforç especial perquè tengui difusió”. Torres afirma que és una fórmula adequada per ajudar els ciutadans, ja que repartir els pagaments ho fa manco feixuc.

La major part dels rebuts fraccionats, fins a 2.759, corresponen a la taxa de fems; uns altres 343, a l’impost de vehicles; i uns altres 901, a l’impost de béns immobles.

A part de la possibilitat de fraccionar el pagament de rebuts existeix la fórmula de pagament anticipat del rebut de la contribució, que inclou un descompte del 5 % amb un límit de 60 euros. Ara bé, en aquest cas, s’ha de pagar el rebut abans d’acabar el mes de gener.

Actualment el consistori inquer és pioner a tot l’Estat acrear bonificacions fiscals. Els col·lectius més beneficiats són joves que compren el seu primer habitatge, pensionistes, famílies nombroses, persones amb discapacitat, famílies amb tots els membres a l’atur… En la majoria de casos hi ha descomptes del 55 % en l’IBI, però que poden arribar al 90 %, a més d’altres camps.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image